Mestarien liigan E-lohkon tilanne ei voisi olla juuri kutkuttavampi ennen viimeistä ottelukierrosta. Bayern München on varmistanut jo lohkovoittonsa, kun taas AS Roma, Manchester City ja TsSKA Moskova ovat kaikki viidessä pisteessä. City voi pudota jatkosta, vaikka se voittaisi AS Roman vieraskentällä.

Poissaolot

AS Roma

Leandro Castán (loukkaantuminen)
Vasilis Torosidis (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Manhester City

Sergio Agüero (loukkaantuminen)
Fernandinho (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Stevan Jovetić (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Vincent Kompany (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Matija Nastasić (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
David Silva (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Yaya Touré (pelikielto)

Edelliset ottelut

AS Roma

AS Roma-Sassuolo 2-2 (Serie A)
AS Roma-Inter 4-2 (Serie A)
TsSKA Moskova-AS Roma 1-1 (Mestarien liiga)

Manchester City

Manchester City-Everton 1-0 (Valioliiga)
Sunderland-Manchester City 1-4 (Valioliiga)
Southampton-Manchester City 0-3 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen kohtaaminen

Manchester City-AS Roma 1-1 (30.9.2014, Mestarien liiga)

Arvio

E-Lohkon tilanne on todella mutkikas. Mikäli TsSKA Moskova onnistuu raapimaan Bayern Münchenin vieraana tasapelin, on Cityn voitettava AS Roma vieraissa. Bayernin kaataessa venäläisseuran, Citylle riittää tasapeli, kunhan joukkue onnistuu maalinteossa. TsSKA Moskovan yllätysvoitto Bayernista pudottaisi Cityn automaattisesti jatkosta.

AS Roma joutui siis taipumaan tasapeliin TsSKA Moskovan vieraana edellisessä Mestarien liigan ottelussa. Venäläisseuran loppuhetkien tasoitus saattoi maksaa italialaisseuralle jatkopaikan 16 parhaan joukossa.

AS Roma on hävinnyt kuluvalla kaudella ainoastaan kertaalleen kotikentällään. Tuolloin tulikin rumasti käkättimeen Bayern Münchenin hakiessa 1-7-murskavoiton. AS Roma on tunnetusti kova kotijoukkue, joten Cityltä vaaditaan nappionnistumista selvittääkseen tiensä jatkopeleihin.

City koki edellisessä Valioliiga-ottelussa karvaan menetyksen, kun tähtihyökkääjä Sergio Agüero loukkasi polvensa. Manuel Pellegrinin mukaan Agüero on sivussa neljästä kuuteen viikkoa, mutta toipuminen voi kestää pahimmillaan jopa kahdeksan viikkoa. Myös Stevan Jovetićin pelaaminen ottelussa on epävarmaa, joten Edin Džeko avannee Cityn hyökkäyksessä.

City tarvitsee ottelussa maalin joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen päätyttyä 1-1-lukemiin. Urakkaa ei helpota ainakaan se, että Džeko on vasta toipunut loukkaantumisestaan. Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuehyökkääjä on tehnyt edelliset osumansa syyskuun loppupuolella. City-hyökkäys tarvinnee keskiviikkoiltana taustatukea maalinteossa keskikentältä. Olisiko Frank Lampardista Cityn pelastajaksi?

Vierasjoukkueen kokoonpano illan otteluun on arvoitus, sillä useampi pelaaja kärsii edelleen pienistä vammoista. City-kapteeni Vincent Kompanyn pelikuntoa tarkastellaan vielä ottelupäivänä. Fernandinhon kohdalla tilanne on sama. Cityn mahdollisuudet ottelussa riippuu hyvin pitkälti siitä, millaisen avauskokoonpanon Pellegrini saa kentälle kasattua. Agüeron lisäksi Cityn kokoonpanosta puuttuu varmuudella pelikieltoaan kärsivä Yaya Touré.

City ei ole voittanut vielä koskaan vierasottelua Eurocupeissa italialaista joukkuetta vastaan. Kokoonpanomurheiden takia voittoa ei irtoa keskiviikkonakaan, vaan AS Roma voittaa ottelun 2-1-lukemin.