Manchester City vahvisti hetki sitten sivustollaan maalivahti Claudio Bravon siirron seuraan. Chileläisvahti siirtyy Barcelonasta nelivuotisella sopimuksella.

Kahden perättäisen La Liga -mestaruuden lisäksi Bravo on hyvin kokenut tekijä maajoukkuekuvioissa. 33-vuotiaalla on tilillään 106 ottelua Chilen paidassa, ja hän on myös joukkueen kapteeni. Tasan 100 maaottelua täyttyi tämän kesän Copa América -turnauksessa.

Bravo siirtyi kotimaastaan Espanjan kentille kesällä 2006, jolloin hänen seurakseen tuli Real Sociedad. Siirron suosittelijana toimi Xabier Mancisidor, joka nykyisin työskentelee Manchester Cityn maalivahtivalmentajana. Barcelonaan maalivahti siirtyi vuonna 2014, ja ehti sen kanssa voittaa kahdeksan eri titteliä kahdessa vuodessa.

– Olen hyvin ylpeä päästessäni liittymään Cityn miehistöön. Tiedän että täällä ollaan rakentamassa jotain poikkeuksellisen isoa. Barcelonan kaltaisen seuran jättäminen ei ole helppoa, mutta mahdollisuus työskennellä Pep Guardiolan kanssa oli liian hyvä, jotta siitä olisi voinut kieltäytyä, tuore manchesterilainen sanoo.

Guardiola kertoo tarkkailleensa Bravon otteita pitkään.

– Claudio on erinomainen vahvistus joukkueellemme. Hän on kokenut, ja omaa johtajan piirteitä. Olen ihaillut häntä maalivahtina useita vuosia, ja olen erittäin onnellinen, että hän tekee työtään jatkossa Cityssä.