Valioliiga palaa Tapanin päivänä 18 kierroksella perinteisen Boxing Dayn merkeissä. Tällä kertaa vielä maanantaina ei kuitenkaan nähdä kaikkia joukkueita kehissä vaan pelejä on sijoitettu myös tiistaille ja keskiviikolle.

Chelsean pitkää voittoputkea yrittää seuraavaksi katkaista Stamford Bridgellä Bournemouth. Blues on napannut 11 voittoa peräkkäin, mutta maanantain peliin haastetta tuovat avainpelaajien pelikiellot. Sekä kauden ykköspyssyn Diego Costan että keskikenttäpelaaja N’Golo Kantén varoitukset täyttyivät. Samasta syystä pelikiellossa on Pedro Ródriguez.

Löytyykö lontoolaisten leiristä ratkaisija ilman Costaa? Ainakin Michy Batshuayille avautuu todellinen näytön paikka.

– Diego on tottakai tärkeä pelaaja, mutta yritämme löytää ratkaisun. Minulla on joukkueessa useampia korvaajavaihtoehtoja, Blues-luotsi Antonio Conte kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Chelsean edellisestä tappiosta on jo ehtinyt vierähtää useampi kuukausi ja voittoputken aikana on kaatunut myös Tottenhamin ja Manchester Cityn kaltaisia huippujoukkueita.

Vastustaja Bournemouth on napannut viimeiseen viiteen otteluun kaksi voittoa Liverpoolista ja mestari Leicesteristä. Kirsíkat voi hakea inspiraatiota viime joulukuuta jolloin joukkue yllätti Bluesin juurikin Stamford Bridgellä.

Bournemouth joutuu peliin ilman keskikenttäpelaajakaksikkoansa Andrew Surmania ja Lewis Cookia sekä laituri Junior Stanislasia.

Man United saa tärkeitä miehiä takaisin

Lentokelin loppusyksystä löytänyt Manchester United saa kierroksella vieraaksi putoamista vastaan taistelevan Sunderlandin. Red Devils on voittanut kolme viimeistä otteluaan ja kaatanut muun muassa Tottenhamin. Joukkue ei ole myöskään hävinnyt viimeiseen kahdeksan otteluun.

Myös Sunderland on kohentanut viime aikoina otteitaan. Viimeisestä viidestä pelistä kotona ovat kaatuneet Leicester ja Watford.

United saa todennäköisesti otteluun takaisin kaksi tärkeää avainpelaajaansa laituri Henrikh Mkhitarjanin ja toppari Eric Baillyn. Sen sijaan laitapuolustaja Luke Shaw on edelleen sivussa.

Sunderlandin loukkaantumissuma on kova. Keskikentältä puuttuu edelleen kapteeni Lee Cattermolen ja Jan Kirchhoffin kaltaisia avainpelaajia. Hyökkäyksestä sivussa on myös Duncan Watmore.

Odotettavissa on myös kahden huippuvireisen maalipyssyn Zlatan Ibrahimovicin ja Jermain Defoen kohtaaminen. Zlatan on iskenyt viimeiseen kolmeen otteluun neljä maalia. Defoella on ollut nyt muutaman pelin kuiva kausi, mutta marraskuussa Sunderland-hyökkääjä osui kolmesti.

Manageri José Mourinhon puheiden mukaan United ei aio joulupäivinä ottaa lepoa, vaan tiedossa on ankaraa valmistautumista Boxing Dayn koitokseen.

– Meidän on harjoiteltava. Pelaamme 26. päivänä Sunderlandia vastaan. Pelaajat tietävät, että niin on tehtävä, Mourinho sanoi Sky Sportsille.

Valioliigan 18. kierros

Maanantai

Watford-Crystal Palace klo 14:30, Viasat
Arsenal-West Bromwich klo 17:00
Burnley-Middlesbrough klo 17:00
Chelsea-Bournemouth klo 17:00, Viasat
Leicester-Everton klo 17:00
Manchester United-Sunderland klo 17:00
Swansea-West Ham klo 17:00
Hull-Manchester City klo 19:15, Viasat

Tiistai

Liverpool-Stoke klo 19:15, Viasat

Keskiviikko

Southampton-Tottenham klo 21:45, Viasat

Korjaus: 25.12.2016 klo 18:27 Chelsea ei voittanut Liverpoolia vaan Manchester Cityn.