Arsenal majailee Valioliigassa parhaillaan sijalla neljä ja on – ainakin teoriassa – yhä mukana mestaruustaistelussa. Tykkimiesten tulevaisuudennäkymien suhteen kuitenkin puhuttaa, että kolme tärkeää palasta – manageri Arsené Wenger sekä tähtipelaajat Mesut Özil ja Alexis Sánchez – eivät vieläkään ole panneet nimeään jatkosopimukseen.

Sky Sportsin asiantuntija Jamie Redknapp on vakuuttunut siitä, että chileläisen Sánchezin jatkosopimuksen tulisi olla ykkössijalla Arsenalin prioriteettilistalla. Muutoin muualta kantautuvat houkuttelut käyvät yhä äänekkäämmiksi.

– Arsenalilla ei ole varaa päästää talismaaniaan Alexis Sánchezia lähtemään. Heidän täytyy panna rahaa likoon ja antaa hänelle uusi sopimus, Redknapp painottaa.

– Hän on Arsenalin paras pelaaja, ja pelaaja, jonka kaikki seurat haluavat. Hänen työmoraalinsakin on pistämätön. Viime viikolla häntä kritisoitiin siitä, että hän turhautui jouduttuaan vaihtoon. Minusta se vain todisti, millainen voittajatyyppi hän on ja kuinka palavasti hän haluaa pelata.

Redknappin mukaan Arsenalin ongelma on, että Sánchez kyllä tietää oman markkina-arvonsa ja on tiettävästi saanut rahakkaita tarjouksia Kiinasta. Myös muiden valioliigaseurojen sekä eurooppalaisten suurseurojen kiinnostus on chileläisen tiedossa. Sánchezin sopimus jatkuu kesään 2018, mutta Redknapp uskoo, että tehopelaaja mahtuisi maailmassa Barcelonaa lukuun ottamatta mihin tahansa joukkueeseen.

– Arsenalilla ei ole varaa menettää häntä. Kentällä hän on heidän paras maalintekijänsä, ja kentän ulkopuolella hänen lähtönsä antaisi väärän signaalin Arsenalin tavoittelemille pelaajille. He haluavat tulla seuraan juuri Sánchezin kaltaisten pelaajien takia.

– Kaikkien mielestä Sánchez ja Özil ovat Arsenalin kaksi parasta pelaajaa. En usko, että ketään haittaa, jos he saavat hieman muita enemmän palkkaa. Se kuuluu jalkapalloon.

– Olisi eri juttu, jos Sánchez kiristäisi Arsenalia tai kyse olisi pelkästä ahneudesta. Mutta hän pelaa uransa parasta jalkapalloa, fanit rakastavat häntä ja hän on suorastaan ikoninen pelaaja.