Maanantai-iltana Valioliigassa kohtasivat hallitseva mestari, juuri managerinsa Claudio Ranierin irtisanonut Leicester ja Liverpool. Kettulauman komentoonsa toistaiseksi ottaneen Graig Shakespearin urakka alkoi todella lupauksia herättävästi. Samaan aikaan täytyy ihmetellä, kieltäytyivätkö joukkueen pelaajat todella täysin tekemästä yhteistyötä Ranierin kanssa, niin paljon paremmalta sininen joukkue kentällä näytti tämän kauden aiempiin peleihin verrattuna.

Show-tunnelma ei ollut ottelun alla King Powerilta tyystin kadonnut, vaikka Leicester olikin sarjataulukon punaisella alueella – putoajan paikalla. Kaiken rekvisiitan keskellä tilanteessa oli kuitenkin jotain surulliseen sirkukseen viittaavaa.

Peliä ei oltu pelattu puolta minuuttiakaan, ennen kuin Jamie Vardy liukui Sadio Manén jaloille sivurajan tuntumassa. Liverpoolin tehomiestä hoivattiin hyvä tovi, mutta peliä jatkettiin kotijoukkueen sivurajaheitolla.

Erittäin aggressiivisesti peliin lähtenyt kotijoukkue ei päästänyt vieraitaan kertaakaan pois näiden omalta kenttäpuoliskolta ensimmäiseen seitsemään minuuttiin. Sen sijaan Ketut itse rakensivat parikin nopeaa maalitilannetta, joiden pysäyttämiseen tarvittiin Simon Mignoletin työpanosta.
Sekä pelaajat että kotikannattajat tiedostivat luonnollisesti olleensa melkoisen tilanteen edessä ns. suuren yleisön silmissä.

Vartin pelin jälkeen painopiste kentällä oli hieman tasoittunut, ja Liverpool näytti olevan joukkueista se, joka pystyi paineistettunakin säilyttämään otteissaan järjen ja suunnitelmallisuuden. Pallonhallinta kirjattiin silti edelleen selkeästi Leicesterin hyväksi.

20. minuutilla Vardy sai pallon boksissa suoraan Kasper Schmeichelin pitkästä avauksesta, otti sen taidokkaasti alas ja ohitti viimeisen puolustajan – mutta laukoi suoraan päin Mignoletia.

Ensimmäisen puolen tunnin aikana intensiteetti kentällä korvasi lähes kaiken taidon ja taktisen osaamisen, poislukien edellä mainittu Vardyn haltuunotto. Vaikka hienoudet loistivat poissaolollaan, oli tämän kaltaista tahtojen taistelua oikeastaan viihdyttävää katsoa. Luultavasti kummankaan joukkueen valmentajat tosin ovat aiheesta eri mieltä.

27. minuutilla, kun peli oli ensin ollut Danny Simpsonin loukkaantumisen vuoksi pitkään poikki, vapautti Marc Albrighton Vardyn yksin läpi. Hyökkääjä muistutti sitä samaa, josta jalkapallomaailma puhui viime kaudella. Nopean juoksun päätteeksi sijoitus verkkoon, 1-0.

Albrightonin syöttöä edelsi pallon flipperiliike keskialueella; Leicester käänsi hetken edukseen puhtaasti sillä samalla raivolla, jolla se tuli peliin alusta saakka. Näytti siltä, että asenne voittaa tänään.

Jos siniset muuten tulivat otteluun sisuuntuneina ja hereillä, näytti joukkueen oikeassa laidassa samalta kuin koko tämän kauden; Riyad Mahrezin kentällä olo piti tarkastaa kokoonpanoluettelosta.

Ennen taukoa Leicester iski vielä toistamiseen. Pallon pompittua pitkään päästä päähän boksissa, James Milner purki sen pitkällä vedolla ulos alueelta. Ei kuitenkaan riittävän pitkällä – Danny Drinkwater sai unelmiensa vetopaikan ja hoiti pallon kierteellä oikean tolpan juuresta sisään. 2-0.

Alex Moretto

@alexjmoretto
That's Drinkwater's first goal of the season - since Chelsea on the final day of 2015/16 #LEILIV

Koko tilanne alkoi oikeastaan Joel Matipin epäonnistuneesta purkupallosta hetkeä aiemmin. Liverpool-kannattajien turhautuminen omiensa puolustamiseen alkoi vaikuttaa oikeutetulta.

OS 4 LIFE

@ScubaSmyth
Sloppy, unorganized and terrible defense. This is the other side of Liverpool I know all too well

Kun tämän kauden Leicesteriä peilaa siihen, että tauolle Liverpoolia vastaan mennään 2-0-johdossa, ei voi kuin yhtyä Times-toimittajan ihmettelyyn.

Toinen jakso kuin Leicesterin viime kaudelta

Tauon jälkeiset minuutit pelattiin samaan päätyyn kuin ensimmäisenkin jakson alussa. Liverpool yritti jauhaa sinisten puolustusta puhki kärsivällisesti ja harkiten.

50. minuutin kohdalla Shinji Okazaki sai pallon irti vierailta, ja onnistui yhdellä taitavalla käännöksella saamaan sen jälleen läpijuoksua hakeneelle Vardylle. Tällä kertaa pool-puolustus ehti lopulta estämään selkeän maalitilanteen.

Liverpool piti palloa, hieroi ja hieroi kunnes… koko alkuottelun kateissa ollut Mahrez haki pallo kulmasta ja pelasi sen Christian Fuchsille. Upea keskitys löysi Vardyn pään; 3-0. Kyseessä oli ensimmäinen kerta toisella jaksolla, kun Leicester todella pelasi hyökkäyspäässä. Managerin potkut todella vaikuttivat saaneen joukkueen pelaamaan, mikä aiheuttaa kahden suuntaisia ajatuksia. Liverpool taas saa miettiä puolustupelaamistaan tiukasti tämän jälkeen.

Ant Valente

@DangerTalente
Leicester score their first 3 league goals of 2017 #LeiLiv #MNF

68. minuutilla myös Liverpool sai viimein maalitilinsä auki, kun Philippe Coutinho sijoitti alanurkkaan, tähän saakka varsinaisena muurina esiintyneen Schmeichelin ohi. 3-1.

Maalin jälkeen pelin kuva terävöityi entisestään, viime kaudelta tutun oloiseksi. Kotijoukkue valui todella alas, ja yritti jokaisen tilanteen tullen vapauttaa yksin ylhäällä odotelleen Vardyn. Kahden maalin takamatkalla ollut Jürgen Kloppin ryhmä luonnollisesti antoi tähän mahdollisuuksia useaan otteeseen.

Vieraat pitivät palloa valtaosan toisesta jaksosta, ja Ranierin opit tuntuivat olevan vielä jossain määrin Leicester-miehistön takaraivossa – mestaruushan tuli nimenomaan vastaiskupelillä ja uutteralla puolustamisella.

Lopputulos 3-1.