Bournemouthin toppari Tyrone Mings on saanut Englannin jalkapalloliitto FA:lta peräti viiden ottelun pelikiellon lauantaisen Manchester United -ottelun tapahtumista. Mings yritti (tai ei yrittänyt) hypätä maassa makaavan Zlatan Ibrahimovicin yli ja tuli astuneeksi Zlatanin pään päälle.

Pian kolhaisun jälkeen Manchester United sai kulmapotkun, jota antaessa Ibrahimovic huitaisi Mingsiä kyynärpäällään päähän. Ottelun erotuomari ei varoittanut tempuista kumpaakaan pelaajaa, mutta molemmat tapaukset pantiin kurinpitokäsittelyyn. Zlatan sai eilen omasta lyönnistään kolmen ottelun pelikiellon.

FA:n lausunnon mukaan tavallinen kolmen ottelun pelikielto olisi ollut Mingsille ”selkeästi liian vähän”. Mings itse kiisti syyllistyneensä mihinkään tahalliseen rikkeeseen.

Bournemouth julkaisi kotisivuillaan välittömästi lausunnon Mingsin ankaraa pelikieltoa koskien:

– Bournemouth on äärimmäisen pettynyt FA:n päätökseen todeta Tyrone Mings syylliseksi häntä vastaan asetettuun syytteeseen ja langettaa hänelle viiden ottelun pelikielto. Aiomme tutustua tarkkoihin perusteluihin, kunhan ne tulevat saataville. Meistä on kuitenkin erikoista, että syytteet voidaan osoittaa ”näytetyksi toteen”, kun tilanteen tahallisuudesta ei ole kerta kaikkiaan mitään näyttöä, lausunnossa kirjoitetaan.

– Olemme vankasti siinä uskossa, pelaajamme taustan ja luonteen tuntien, että kyseessä oli vahinko. Tyrone pyysi törmäystä ottelun aikana kahdesti anteeksi Ibrahimovicilta ja painotti heti pelin jälkeen TV-haastatteluissa, ettei kyseessä ollut tahallinen teko.

– Olemme täysin pelaajamme tukena. Tyronella on erinomainen kurinpitotilasto eikä häntä ole ajettu kertaakaan ulos 75 ammattilaisottelun aikana. Hän on saanut niissä vain 13 keltaista korttia, joista viimeisen huhtikuussa 2015.

Tyrone Mings on pelikieltonsa takia sivussa Bournemouthin kotiotteluista West Hamia ja Swanseaa vastaan, vieraspeleistä Southamptonia ja Liverpoolia vastaan, ja vielä kotipelistä Chelseaa vastaan. Seuraavan kerran hän on käytettävissä 15.4. pelattavassa ottelussa Tottenham-Bournemouth.