Takana turpasauna Bayern Münchenille 10-2-yhteismaalein Mestarien liigan neljännesvälierissä. Sitä voisi luulla, ettei vastaanottavana osapuolena olleen joukkueen manageri haluaisi puida asiaa kovinkaan pitkään lehdistön edessä.

Arsène Wenger ei vaikuttaisi pääsevän asian yli. Ikään kuin ranskalaisvalmentajalla olisi pakkomielteenä nostaa omaa ja pelaajien mahtavuutta esille. Sille ei ole tilaa, kun joukkue on juuri saanut käkättimeen lähes suurinumeroisin luvuin koko Mestarien liigan historiassa.

– Joukkuettani kritisoitiin kohtuuttomasti ottelustamme Bayern Müncheniä vastaan, koska pelasimme erinomaisen ottelun. Pelaajien virheet eivät tappaneet ottelua, tuomari tappoi sen, Wenger totesi lauantaina voittoisan FA Cup -ottelun jälkeen.

Mahdolliset tuomarivirheet eivät yksinkertaisesti selitä 10-2-lukemia. Wenger on sen verran kokenut kettu, että tässä vaiheessa luulisi hänenkin ymmärtävän, että huomio pitäisi viedä täysin muualle. Wenger voi olla varma, että haavoja revitään auki vielä uudestaan ja uudestaan niin pitkään, kuin hän itse jaksaa asiasta muistuttaa.

Arsenal siis voitti eilen Lincoln Cityn 5-0-lukemin ja eteni FA Cupin välieriin. Silti ranskalaisvalmentaja näki tärkeämpänä keskustella lehdistölle epäolennaisista ja vanhoista asioista vain kiillottaakseen omaa ja joukkueensa kilpeä.

Wenger toki kommentoi myös Lincoln-ottelua.

– Olen aina keskittynyt tulevaan otteluun. Kokonaisuutena olen tietenkin tyytyväinen tämän päivän voittoon, mutta tiedän mitä on edessä ja se on tärkeämpää, Wenger kertoi.

Olen aina keskittynyt tulevaan otteluun. Tiedän mitä on edessä ja se on tärkeämpää.

Niinpä niin.