Manchester City ja AS Monaco mättivät ensimmäisessä osaottelussa Etihadilla maaleja yhteensä kahdeksan – ranskalaisille kolme vierasosumaa, mutta silti kahden maalin tappio. Viimeksi kahteen otteeseen osunut Radamel Falcao oli lisäksi ruhtinaskunnassa keskiviikkoiltana pelatusta kohtaamisesta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Puolustuspäästä Monacolta puolestaan puuttui lisäksi Kamil Glik pelikiellon johdosta.

City pääsi peliin vain Gabriel Jesusin ollessa loukkaantuneena sivussa. Vaaleansinisten leirissä David Silva sai yhden merkittävän tasaluvun kasaan.

50 – David Silva is set to make his 50th appearance in the Champions League; becoming the 25th Spaniard to reach this milestone. Architect.

Seitsemännellä minuutilla Kylian Mbappé pääsi kokeilemaan Willy Caballeron refleksejä. Argentiinalainen tuli oikein vastaan ja peitti vedon, mutta heti seuraavasta tilanteesta nuori ranskalaistähti iski perille asti. Ohjaus läheltä verkkoon, ottelu 1-0, yhteistilanne 4-5.

Caught Offside

@COsoccerpod
Monaco! One nil up!
Need another and to keep #MCFC scoreless.
#MBAPPE

Ranskalainen oli seuraavankin tilastomerkinnän nimiinsä saanut pelaaja; Cityn Bacary Sagna nappasi varoituksen 11. minuutilla.

Vaikka pallonhallinta merkittiinkin Cityn eduksi avausjakson alkupuolella, se ei saanut oikeastaan yhtään lupaavaa hyökkäystä aikaan. 25. minuutin pelin jälkeen kotijoukkueenkin suurin rynnistys tuntui kuivuvan kokoon, kunnes… 29. minuutilla Fabinho siirsi joukkueensa tasatilanteeseen yhteismaaleissa. Benjamin Mendyn keskitys täsmälleen oikeaan kohtaan pilkun lähistölle, ja Monaco kiinni jatkopaikkaan. 2-0.

No defender in the Champions League this season has more assists (3) than Benjamin Mendy.

What a cross.

Monaco ei nostanut jalkaa kaasulta toisen maalin jälkeen – oikeastaan päinvastoin. Se painoi todella dynaamisia hyökkäyksiä toistuvasti vieraitten päätyyn, ja oli joukkueista selkeästi lähempänä tehdä myös ottelun kolmannen osuman. City oli tilanteessa, jossa se tarvitsi vierasmaalin; avausjaksolla se ei kuitenkaan päässyt sitä edes yrittämään.

FOX Soccer

@FOXSoccer
Monaco's flying start has them ahead on away goals. No attempts on goal yet for City. They'll need some in the 2nd half. #UCL #MonacovCity

Tauon jälkeen peliä pyöritti City, Monaco pääsi oikeastaan ensimmäiseen toisen jakson hyökkäykseensä vasta 55. peliminuutin kohdalla. Raheem Sterling puolestaan pääsi rauhassa hakemaan syöttöä Sergio Agüerolle 56. minuutilla rangaistusalueen sisällä. Hakeminen kesti lopulta liian kauan, ja puolustaja ehti katkoon.

Manchester City

@ManCity
56. CHANCE! City's best tonight as @sterling7 is put in and takes his time before crossing for @aguerosergiokun but it's taken off his toes!

Tunnin kohdalla alkoi kuitenkin entistä selkeämmin näyttää siltä että City on nousemassa peliin mukaan. Leroy Sané hoiti pallon maalin edustalle Agüeron ohjattavaksi 61. minuutilla, mutta argentiinalainen siirsi pelivälineen reilusti yli kehikon.
Kahta minuuttia myöhemmin oli Danijel Subasicin vuoro nollata Agüeron yritys loistopaikasta. Kroaattivahdin vastaantulo onnistui täydellisesti.

Match of the Day

@BBCMOTD
Big save from Subasic!

#MCFC are looking more and more dangerous as the half goes on, but they still need a goal.
bbc.in/2nb780i

Sané ja Silva loivat joka tapauksessa maalipaikkoja nyt sellaisella tahdilla, että joukkueitten edellinen kohtaaminen nousi varmasti kaikkien ottelua seuranneitten mieliin.

Man City in the first 60 minutes: 0 shots.

Man City from the 60th to 65th minute: 3 shots.

Chances starting to appear.

71. minuutilla Cityn teho viimein löytyi. Kevin De Bruynen pitkä pallo päätyi Sterlingille, jonka vedon Subasic torjui ulos – Sané spurttasi palloon ja siirsi sen ylös verkkoon. Pep Guardiolan joukot jälleen kiinni jatkopaikassa.

Leroy Sané has now scored 4 goals in his last 6 games across all competitions for Man City.

Massive goal.

77. minuutilla nähtiin otteluparin 12. osuma, ja sen puski Caballeron taakse Tiemoue Bakayoko. De Bruyne rikkoi omalla alueellaan, Thomas Lemar keskitti vaparin tarkasti boksiin josta keskikenttämies iski vuorostaan isännät kiinni jatkopaikkaan. Puskutilanteessa kakkoseksi jäi Aleksandar Kolarov.