Espanjan A-maajoukkuekärki Diego Costa käväisi myöhään eilisiltana El Larguero -jalkapalloradio-ohjelman haastateltavana Madridissa. Kärki on parhaillaan maajoukkueen mukana, joka kohtaa maajoukkuetauon aikana MM-karsintaottelussa Israelin ja sen jälkeen ystävyysottelussa Ranskan.

Costa puhui haastattelussa tulevaisuudestaan jalkapalloilijana, eikä suostunut sulkemaan pois ajatusta paluusta Atléticoon. Hyökkääjä kertoi samalla tarkemmin viime kesän tapahtumista, kun Atlético oli Costan kintereillä ja pelaaja halusi siirron tapahtuvan.

– Atlético halusi minut ja minä tein kaiken mahdollisen siirron eteen. Heidän piti odottaa minua, mutta eivät odottaneet tarpeeksi pitkään. Suhteeni Antonio Conten kanssa alkoi huonosti, koska kun Atlético ei enää odottanut minua, menin hänen luokse välittömästi pyytämään siirtoa, eikä hän pitänyt siitä. Conte tuskin edes katsoi suuntaani seuraavien päivien aikana, Costa naureskeli.

– Siirtoikkunaa oli vielä kuukausi jäljellä ja Atléticon piti vain luottaa minuun ja siihen, että siirto tapahtuisi. Sieltä tuli kuitenkin aikaraja, jonka umpeuduttua he hankkivat uuden hyökkääjän (Kévin Gameiron). Mielestäni on kummallista, että näin tapahtui, koska olin heidän ykkösvaihtoehtonsa ja yhtäkkiä he muuttivat mielensä yhden yön aikana. Raivostuin siitä.

Diego Simeone tietää hyvin, että Atléticolla oli mahdollisuus hankkia minut ja saada siirto valmiiksi, Costa viittasi todennäköisesti siirtosumma-asioihin.

– En sulje paluuta pois, mutta en kuitenkaan taistelisi enää siirron eteen samalla tavalla. En sulje pois tosin siirtoa Kiinaankaan, koska jalkapallossa voi tapahtua mitä tahansa. En ole vieläkään opiskellut englantia, joten ehkä minun pitäisi jo opetella valmiiksi Kiinaa, kärki vitsaili.

Costa voitti Atléticossa Copan ja Espanjan mestaruuden. Kärki siirtyi Madridista Lontooseen Chelsean riveihin mestaruuskauden loputtua kesällä 2014.