Yksi Englannin kenttien viime aikojen rumimmista otteluista pelattiin tällä viikolla Hullin ja Millwallin alle 23-vuotiaiden joukkueiden välillä.

Erotuomari Simon Mather päätti keskeyttää pelin hieman ennen loppua tapahtuneen joukkotappelun seurauksena. Tilanne lähti liikkeelle, kun Hullin pelaajat uskoivat kokeneensa vääryyttä. Heidän mielestään vapaapotku jäi viheltämättä, ja Jarrod Bowen reagoi siihen rikkomalla vastustajaa keskikentällä.

Paikalle ryntäsi useita Millwallin pelaajia, mukaan lukien Rian Bray, ja kahakka oli valmis. Pelaajia yritettiin erottaa toisistaan, mutta nahistelut alkoivat aina uudestaan.

Kamera tallensi yhden Millwallin pelaajan potkun ennen kuin tilanne saatiin rauhoittumaan. Siinä vaiheessa Mather oli kuitenkin nähnyt tarpeeksi ja teki poikkeuksellisen päätöksen pelin keskeyttämisestä. Se aiheutti melkoisen äimistyksen sekä kentällä että katsomossa.

Hull Live

@hulllive
Video - Chaos as Hull City U23s game with Millwall abandoned as fighting breaks out hulldailymail.co.uk/hull-city-unde…

Molemmat valmentajat tulivat kentälle puhumaan oikeudenjakajien kanssa. Juttutuokio kesti noin minuutin, jonka aikana tuomaria pyydettiin perumaan päätöksensä, mutta sitä ei tapahtunut.

– Olimme molemmat sitä mieltä, että peliä olisi pitänyt jatkaa. Erotuomarin syy pelin keskeyttämiselle oli se, että kentällä tapahtui väkivaltaista käytöstä eikä hän kyennyt tunnistamaan, ketkä pelaajat olivat mukana, joten hän ei ollut valmis jatkamaan peliä. Minä jopa kerroin hänelle, ketkä olivat pääsyyllisiä. Toinen oli meidän joukkueestamme ja toinen heidän joukkueestaan, Hullin luotsi Jon Beale kertasi.

– Liiga varmaankin katsoo nauhoja ja syitä, joiden takia hän keskeytti pelin. Mutta jos hän katsoo sitä, heidän pelaajansa reagoivat selvästi pahemmin kuin meidän pelaajamme.

Hull johti ottelua 2–1. Jo ennen lopun tapahtumia kentällä oli nähty useita rajuja taklauksia. Englannin jalkapalloliitto (FA) tekee lopullisen päätöksen mahdollisista sanktioista.