Tiistainen valioliigaottelu Burnleyn ja Stoken välillä ei tarjonnut katsojille kovinkaan suuria elämyksiä. Burnley voitti ottelun 1-0 George Boydin päätettyä hienon kombinaation maaliin. Ottelun puhutuimmaksi tapahtumaksi nousi kuitenkin aivan toisenlainen tilanne.

Stoke sai toisen puoliajan alkuminuuteilla kulmapotkun ja lähti luonnollisesti hakemaan erikoistilanteesta johtomaalia. Pallon taakse asettui toiveikkaana kokenut Charlie Adam.

Kulmapotkusta ei kuitenkaan syntynyt maalia, vaan jotain aivan muuta. Jotain sellaista, joka kirvoitti takuulla naurunpyrskähdyksiä yhden jos toisenkin vastaanottimen äärellä.

31-vuotias Skotlannin maajoukkuepelaaja Adam kompuroi pallon takana kuin maineikas saksalainen ”konttaava karhu” ja kaiken kukkuraksi onnistui sohaisemaan pallon käteensä. Näin ollen ottelua jatkettiin Burnleyn vapaapotkulla. Ei ihmekään, että Adamin kulmuria on tituleerattu mediassa ”valioliigahistorian huonoimmaksi kulmapotkuksi.”

Palataanpa ajassa taaksepäin ja kevääseen 2011. Tuolloin Charlie Adam pelasi Blackpoolin riveissä debyyttikauttaan Valioliigassa ennen kuin hän sai unelmasiirron seuraavaksi kaudeksi Liverpooliin. Blackpool piti tammikuisessa ottelussa Manchester Unitedia tiukoilla ja johti peliä 2-0 ennen kuin United käänsi pelin edukseen 3-2.

Debyyttikaudellaan komeat 12 liigamaalia viimeistellyt Adam oli onnistunut erikoistilanteissaan ilmeisen hyvin, sillä Unitedin legendaarinen manageri Sir Alex Ferguson kehui ”jo yksistään Adamin kulmapotkujen olevan 10 miljoonan punnan arvoisia”. Ihan tätä Sir Alex ei kuitenkaan tainnut tarkoittaa…