Sunderlandin manageri David Moyes on jatkanut erinomaista kautta pelaavan Jordan Pickfordin ylistämistä. Skotti totesi jo aiemmin, että 23-vuotias maalivahti ansaitsisi Vuoden nuoren pelaajan palkinnon.

Pickford pelaa palloa hyvin jaloillaan, ja Moyesin mukaan se on yksi joukkueen aseista putoamistaistelussa. Maalivahdille on kertynyt keskimäärin 33 syöttöä ottelua kohti.

– Hän on aivan ilmeisen loistava potkaisija. Hiljattain Watfordia vastaan katsoin joitakin hänen syöttöjään ja ajattelin, että aivan kuin olisin katsonut huippuluokan keskikenttäpelaajaa, Moyes sanoo Sunderland Echon mukaan.

– Hänen on vain oltava varovainen. Se ei ole asia, jota hänen tarvitsee tehdä tullakseen huomatuksi tai nähdyksi, koska silloin se lisää riskejä hänen pelaamiseensa. Tällä hetkellä hän ei tee sitä, hän rajoittaa sitä.

Moyesin mielestä Pickford onkin löytänyt hyvän tasapainon avauspelaamiseensa.

– Hän on erittäin hyvä syöttäjä. Hän pystyy antamaan lyhyitä syöttöjä, hän pystyy antamaan pitkiä syöttöjä. Se on tänä päivänä niin iso osa maalivahtipeliä, painottaa Moyes.

– Leicesteriä vastaan hänen syöttötarkkuutensa oli noin 70. Manchester Unitedia vastaan se laski mielestäni noin 40 prosenttia, joten pidämme sitä silmällä. Tietysti on muitakin tekijöitä. (Matteo) Darmian voitti Victorin (Anichebe) ilmataistelussa aika monta kertaa, joten emme voi lukea tilastoja orjallisesti, mutta haluamme varmistaa hänen avauspelinsä olevan hyvää. Joukkueena tarvitsemme sitä, se on meille iso ase.

Pickford on pelannut tällä kaudella 23 liigaottelua ja pitänyt maalinsa puhtaana kolme kertaa. Yhteensä mies on antanut liigassa 751 syöttöä, joista 261 on kirjattu onnistuneiksi pitkiksi syötöiksi.

– Kun nuori kaveri suoriutuu noin hyvin eikä tee virheitä, se on todella, todella iso asia. Hän on pelannut lähes virheettömän kauden. Koputan puuta sanoessani niin, mutta on pakko sanoa, että hän on yksinkertaisesti ollut niin hyvä, suitsuttaa Moyes.

– Arvostelu tulee vielä, ja maalivahdeilla on ylä- ja alamäkiä. Käytän David de Geaa esimerkkinä. Mielestäni Sir Alex Ferguson peluutti häntä, kun hän ei pelannut niin hyvin. Sitten hän otti hänet sivuun joksikin aikaa ja palautti hänet takaisin kokoonpanoon osoittaen suurta luottamusta häntä kohtaan. Sen jälkeen jokaisella managerilla on ollut hänessä todella mahtava maalivahti.

Moyesin mielestä Pickford on todennäköisesti ollut Sunderlandin tämän kauden suurin valopilkku.