Burnleyn manageri Sean Dyche arvioi, että keskikenttäpelaaja Joey Bartonin rehellisyys johti Manchester Unitedin voittomaaliin sunnuntain valioliigakamppailussa.

United kasvatti pitkää tappiotonta putkeaan liigakentillä, kun se haki 2–0-vierasvoiton Turf Moorilta. Maalintekijät olivat Anthony Martial ja Wayne Rooney.

Martial viimeisteli avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Bartonilla oli mahdollisuus rikkoa ranskalaista keskialueella vain sekunteja ennen täysosuman syntymistä.

Dychen mukaan 34-vuotias konkari olisi normaalisti tehnyt rikkeen ja ottanut itselleen varoituksen. Tällä kertaa hän kuitenkin luuli saavansa pallon pois sääntöjen puitteissa.

– Ensimmäinen maali oli surkea meidän kannaltamme. Joe tuntee pelin, ja se on pelin valitettava puoli, mutta hänen olisi pitänyt tehdä hyökkäyksen tappava rike. Jos tuon tason joukkueet pääsevät jatkamaan hyökkäystään, he voivat vahingoittaa vastustajaa, kuten he tekivätkin, Dyche tuumi.

– En sanoisi sen olevan itsestäänselvyys, koska sitä haluaa pelaajien pelaavan oikein niin pitkälle kuin mahdollista, mutta kokemuksensa myötä hän yleensä tekisi rikkeen, hän jatkoi.

– Kyse on hänen rehellisyydestään, koska hän juoksi vastustajan rinnalla olkapää olkapäätä vasten, ja uskon hänen oikeasti luulleen, että hän saa jalkansa väliin. Siinä vaiheessa kun hän todennäköisesti olisi pystynyt siihen, vastustaja oli jo syöttänyt pallon eteenpäin ja jatkanut omaa juoksuaan.

Burnley on voittanut 11 edellisestä liigakamppailustaan ainoastaan yhden. Eroa putoamisviivaan on enää viisi pistettä.

Lähde: Lancashire Telegraph