Manchester United vahvisti eilen kesän ensimmäisen hankintansa olevan sinettiä vaille valmis. Kyseessä oli Ruotsin maajoukkuepuolustaja Victor Lindelöf.

22-vuotiasta Lindelöfiä vietiin Old Traffordille jo tammikuussa, mutta vielä tuolloin siirto jäi toteutumatta. Nyt brittimedian tietojen mukaan Benfican topparin siirtosumma olisi peräti nousemassa 45 miljoonaan euroon. Siirto olisi siis Ruotsin historian suurimpia pelaajakauppoja.

[readmore from=Victor-Lindelof]

Koska Lindelöf ei ole vielä suurelle yleisölle tuttu pelimies, on seuraavaksi aika selvittää millaisen ukon United saa riveihinsä.

Opit saatu portugalilaisesta jalkapallosta

Lindelöf on siitä poikkeuksellinen tapaus, että nuorukaisella ei ole ainuttakaan ottelua pelattuna Ruotsin pääsarjassa. Västeråsin kasvatti tuli jo joulukuussa 2011 17-vuotiaana Benfican värväämäksi, jonka edustukseen mies nousi vain kaksi vuotta myöhemmin akatemian ja reservien kautta.

Lindelöfin lopullinen läpimurto tapahtui päättyneellä kaudella, jolloin pelejä Benfican avausmiehistössä kertyi peräti 32 kappaletta pelkästään liigassa. Tämän lisäksi ruotsalainen aloitti kahdeksassa Mestarien liigan ottelussa. Ottelumäärät kertovat hyvin, miten tärkeä mies Lindelöf Benficalle oli.

Nuoresta iästään huolimatta Lindelöfiltä löytyy jo kokemusta myös Ruotsin maajoukkueesta. Ensimmäiset kolme peliä arvoturnauksessa tulivat jo vyölle viime vuoden Ranskan EM-kisoissa, ja vieläpä kaikki avauksessa.

Peliä avaava vaihtoehto

Pienen taustoituksen jälkeen on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen, eli Lindelöfiin pelaajatyyppinä. 180-senttinen ja 80-kiloinen puolustaja ei ole mikään väkivahva jyrä tai pallonpysäyttäjä. Sen sijaan ruotsalaisen vahvuudet ovat oikea-aikaisissa riistoissa ja pelin avaamisessa.

Lindelöfin pelinavauskyvyistä kertoo myös puolustajan viime kauden syöttöprosentti (89,2). Ruotsalainen pärjää myös pääpalloissa, joita hän voitti keskimäärin 2,2 per peli.

Mainitaan vielä kolmantena vahvuutena rauhallisuus, josta tulee myös nuorukaisen lempinimi ”The Ice Man”. Pää pysyy siis kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa.

Juurikin Lindelöfin taidot pallon kanssa tekevät hänestä José Mourinholle erilaisen vaihtoehdon muun muassa Phil Jonesin, Marcos Rojon ja Chris Smallingin vastapainoksi. Englannissa on kuhistu, että ruotsalainen olisi Baillyn ohella Mourinhon ensisijainen avausvaihtoehto.

Lindelöfin tulon myötä Mourinholla myös käsissään topparipari, jolla on potentiaalia pysyä kovalla tasolla seuraavat 10 vuotta. Myös Baillylla ikää on vasta 23 vuotta mittarissa. Ainakin odotusarvoilta voidaan puhua jopa Rio Ferdinandin ja Nemanja Vidicin manttelinperijöistä.

Jos Unitedin puolustukseen jäi Vidicin lähdettyä aukko, nyt se on paikattu. Uuden aikakauden huippuduo on valmis ottamaan vastuun.