Saksalaislehti Bild kertoo, että RB Leipzig suostuu myymään 22-vuotiaan Naby Keïtan, jos Liverpool tuo saksalaisseuran toimistolle 80 miljoonan euron tarjouksen.

Englantilaismedian mukaan Liverpool-manageri Jürgen Klopp, 50, hamuaa tehoja the Redsin hyökkäysosastolle. Egyptiläinen Mohamed Salah, 25, siirtyi viime viikolla Liverpoolin riveihin 42 miljoonan euron siirtokorvauksella.

Bild tietää, että Liverpool joutuisi lähes kaksinkertaistamaan siirtosummaennätyksensä, jos se haluaisi tuoda Guinean maajoukkuemiehen Luoteis-Englantiin. RB Leipzigin urheilutoimenjohtaja Ralf Rangnick, 58, ei aio luopua Keïtasta alle 80 miljoonalla eurolla.

Liverpool joutuu vielä karsimaan paikasta Mestarien liigaan. RB Leipzig puolestaan pääsee suoraan UCL:n lohkovaiheeseen.

Keïta on edustanut RB Leipzigiä viime kesästä lähtien. Virallisesti seuran nimi on RasenBallsport Leipzig, mutta käytännössä RasenBallsport-termin alkukirjaimilla viitataan Red Bulliin. Saksassa seuraa ei ole saanut osakseen liikaa kunnioitusta, vaan sitä vihataan laajalti.

RB Leipzigiä pidetään ainoastaan markkinointivälineenä. Muutama vuosi takaperin yksi joukkueen kannattajista myönsi Urheilusanomien reportaasissa, että hänelle maksetaan seuran tukemisesta ja fanittamisesta.

Monipuolinen Keïta operoi viime kaudella saksalaisseuran keskikentällä. Hän takoi 31 bundesliigaottelussa tehot 8+8.