[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Huddersfield oli joukkue, joka ei ollut nousijaehdokkaiden kärkipäässä Mestaruussarjassa. David Wagnerin miehistö kuitenkin näytti epäilijöille nappaamalla paikan Valioliigassa nousukarsintojen kautta.

Huddersfieldin kausi alkoi kuudella tappiottomalla ottelulla, joista ryhmä voitti neljä. Syksy oli muutenkin vahva, sillä joulukuussa Terriers puolestaan ylsi neljän ottelun voittoputkeen. Syyskaudelle kertyikin vain seitsemän tappiota.

Tammi-helmikuussa Huddersfield näytti jopa mestarikandidaatilta voitettuaan kuukauden sisään kuusi peräkkäistä ottelua. Viimeiset kymmenen peliä kuitenkin laskivat kurssia ja kuusi tappiota jättivät Terriersin sarjataulukossa viidennelle sijalle.

Nousukarsinnoissa Huddersfield löi rangaistuspotkukilpailun jälkeen sekä Sheffield Wednesdayn että finaalissa Readingin. Näin seura varmisti Wembleyn iltapäivässä historiansa ensimmäisen nousun Valioliigaan.

Cup-kilpailuista Liigacupissa Huddersfieldin meno katkesi jo ensimmäisellä kierroksella Shrewsbury Townia vastaan. FA Cupissa taas Manchester City murskasi joukkueen viidennen kierroksen uusintaottelussa 5-1-lukemin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1501674086374{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Aaron Mooy

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Aaron Mooy oli joukkueensa tärkein pelaaja jo viime kaudella. Tuolloin hän oli lainalla Manchester Citystä, mutta kesän aikana Huddersfield hankki hänet pysyvällä siirrolla. Australian maajoukkuemies on keskikentän keskustassa tärkeässä roolissa sekä puolustaessa että hyökätessä. Hän on vahva taklaaja, erinomainen syöttelijä ja kantaa myös isoa vastuuta joukkueen erikoistilanteissa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

David Wagner on ehdottomasti yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista Englannissa valmentavista managereista. Hän on nostanut lyhyessä ajassa Huddersfieldin Mestaruussarjan putoamistaistelusta Valioliigaan. Koko kaupunki puhuukin ”Wagner revolutionista”.

Hänen valmentamansa Huddersfield pyrkii pelaamaan samalla ideologialla kuin Jürgen Kloppin valmentamat joukkueet. Tämä johtuu siitä, että Wagner toimi Dortmundin reservijoukkueen valmentajana, kun Klopp oli edustusjoukkueessa. Herrat ovat myös olleet hyviä ystäviä jo useiden vuosikymmenien ajan, sillä he ovat tutustuneet toisiinsa jo pelaajauriensa aikana.

Vaikka puhutaan samasta pelityylistä, tulee muistaa, että Huddersfieldin pelaajamateriaalilla se ei ole tuloksellisesti yhtä tehokasta kuin esimerkiksi Liverpoolilla. Ideologia on kuitenkin sama. Tämä näkyy parhaiten joukkueen ollessa pallottomana. Huddersfieldilla on Liverpoolin tavoin selvät ”triggerit”, jotka laukaisevat erittäin kovan prässin. Sille tyypillistä on se, että pallo pyritään saamaan takaisin itselle mahdollisimman nopeasti menetyksen jälkeen.

Hyökätessä joukkue puolestaan pyrkii liikuttamaan palloa nopeasti ja saamaan tällä tavoin vastustajan puolustuksen repaleiseksi. Laitahyökkääjät kaventavat agressiivisesti, luoden samalla tilaa rohkeasti nouseville laitapuolustajille. Tämä ei kuitenkaan ole tuottanut tulosta vielä samaan tahtiin kuin Kloppin joukkueilla, sillä Huddersfieldin suurin ongelma viime kaudella oli juurikin maalinteossa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 18

Huddersfieldin kohdalla arviota hankaloitti sen aktiivisuus siirtomarkkinoilla, sillä uusia pelaajia hankittiin kesän aikana jopa kentällisen verran.

Joukkue osoitti jo viime kaudella, että yksilöt eivät ole jalkapallossa se tärkein tekijä. Tästä huolimatta jokaisella pelaajalla on rajansa ja isolla osalla Huddersfieldin pelaajista se raja on lähellä. Joukkueen pelityyli tulee Valioliigassakin olemaan sen suurin vahvuus, mutta tällä kertaa erona on se, että vastustajat osaavat paremmin muokata omaa pelaamistaan juuri tiettyä vastustajaa varten.

Joukkueen ensimmäinen kolmannes tulee todennäköisesti olemaan sille hankala, sillä hankintoja on tullut paljon ja Wagnerin valmentama joukkue ei ole helpoimpia päästä sisään. Olennainen kysymys olisi tässä tapauksessa se, saako joukkue käännettyä kurssiaan? Uskomme, että kyllä, mutta ei tarpeeksi sarjapaikan säilyttmäiseksi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Kaupungin ykköslaji on Rugby, sillä laji on keksitty Huddersfieldissa vuonna 1895.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=50 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Kyle Dempsey (Fleetwood Town)
Keskikenttäpelaaja, 21-vuotias

Joe Murphy (Bury)
Maalivahti, 35-vuotias

Tareiq Holmes-Dennis (Portsmouth, laina)
Vasen laitapuolustaja, 21-vuotias

Jordi Hiwula (Fleetwood Town, laina)
Keskushyökkääjä, 22-vuotias

Jack Payne (Oxford United, laina)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 22-vuotias

Flo Polaj (Ilman seuraa)
Keskushyökkääjä, 21-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Steve Mounié (Montpellier)
Keskushyökkääjä, 22-vuotias

22-vuotiaalla Mouniélla on takana todella vakuuttava läpimurtokausi Ranskan pääsarjassa. Beninin maajoukkuemies paukutti 35 sarjaotteluun vakuuttavat 14 maalia ja mies nousi hetkessä suuren maailman tietoisuuteen.

190-senttinen Mounié loistaa erityisesti ilmatilassa. Beniniläinen voitti keskimäärin 8,4 pääpalloa per peli, joka oli suurin määrä koko Ranskan liigassa. Nuorukaiseen rikottiin siirtoennätys ja hänestä voidaan odottaa Terriersin ykköskärkeä.

Kuva: Getty Images

Laurent Depoitre (Porto)
Keskushyökkääjä, 28-vuotias

28-vuotias Depoitre on hyökkääjä, jolta löytyy kokemusta Euroopan pienemmistä sarjoista. Belgialainen on pelannut kotimaansa lisäksi Portugalin pääsarjaa Porton riveissä ja esiintynyt myös Mestarien liigassa. Näin mies on nousijaseuralle vahva kiinnitys.

Depoitre on vahva kohdehyökkääjä, joka loistaa pääpalloissa ja kovalla laukauksellaan. Viiden miljoonan euron hintaan kovana työntekijänä tunnettu belgialainen tarjoaa potentiaalisen 10 maalin miehen hyökkäykseen.

Kuva: Getty Images

Aaron Mooy (Manchester City)
Keskikenttäpelaaja, 26-vuotias

26-vuotias Huddersfieldin ennätyshankinta on tuttu mies viime kaudelta. Mooy nimittäin pelasi tuolloin lainalla Terriersin keskikentällä ja oli joukkueen avainmiehiä nousussa Valioliigaan. Australialainen tilastoi 48 sarjaotteluun neljä maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Mooysta voidaan odottaa Huddersfieldin keskikentän ankkuria niin pelintekijänä kuin rikkovammassa roolissa. Monipuolinen australialainen tarjoaa myös toimivan aseen erikoistilanteisiin.

Kuva: Getty Images

Tom Ince (Derby County)
Oikea laituri, 25-vuotias

Incen siirto Valioliigaan on ollut jo useamman vuoden kortilla. 25-vuotias laituri teki viime kaudella taas kovaa jälkeä Mestaruussarjassa. 45 otteluun syntyi 14 maalia, jonka lisäksi englantilainen syötti kuusi osumaa.

Vikkeläjalkainen Ince voi pelata molempien laitojen lisäksi myös hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa. Maaliahneelle laiturille voidaan odottaa suoraa paikkaa Terriersien avauksessa.

Kuva: Getty Images

Scott Malone (Fulham)
Vasen laitapuolustaja, 26-vuotias

26-vuotias Malone on modernimpi laitapuolustaja. Englantilainen tukee hyökkäyksiä ja tuo apuja erityisesti ylöspäinpelaamiseen. Malone viimeisteli myös viime kaudella Fulhamissa puolustajalle suuret kuusi maalia.

Kuva: Getty Images

Mathias Zanka Jorgensen (FC Kööpenhamina)
Keskuspuolustaja, 27-vuotias

Tanskan maajoukkuemies Jorgensen on vahva kiinnitys sarjanousijan alakertaan. Puolustaja pelasi viime kaudella suuressa roolissa Kööpenhaminan Mestarien liigan otteluissa ja koppasi kaksi ottelun parhaan pelaajan palkintoa.

Jorgensen on vahva taklaaja, joka avaa peliä myös pallon kanssa. Tanskalaisen syöttöprosentti olikin viime kaudella kaikissa kilpailuissa hyvä 86,1.

Kuva: Getty Images

Danny Williams (Reading)
Puolustava keskikenttäpelaaja, 28-vuotias

Williams hävisi Nousukarsintojen finaaliin, mutta pelaa nyt Valioliigassa. Yhdysvaltojen maajoukkuemies on raskaan työn raataja, joka ei arkaile kovia otteita.

Williamsilta löytyy apuja myös pallolliseen peliin, mistä kertoo keskikenttäpelaajan viime kauden syöttöprosentti 86,3. Yhdysvaltalainen iski myös neljä maalia.

Kuva: Getty Images

Elias Kachunga (Ingolstadt)
Oikea laituri, 25-vuotias

Kachunga vietti viime kauden lainalla Terriersissä. Kongolainen oli tehokas viimeistelijä iskettyään 45 sarjapeliin 12 maalia. Hyökkääjä on myös altis rikkeille ja viime kauden varoitustili näytti seitsemää.

Kasey Palmer (Chelsea, laina)
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja, 20-vuotias

Jonas Lössl (Mainz, laina)
Maalivahti, 28-vuotias

Ryan Schofield (Huddersfield U18)
Maalivahti, 17-vuotias

Jason Davidson (FC Groningen, palaa lainalta)
Vasen laitapuolustaja, 26-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]