Newcastle pääsi juhlimaan paluutaan Valioliigan parrasvaloihin komeasti kotiottelulla viime kauden sarjakakkosta Tottenhamia vastaan. Juhlat kuitenkin latistuivat lopulta Tottenhamin vietyä pisteet numeroin 0-2 (raportti).

Ottelun kulminaatiopiste oli Harakoiden kapteenina ottelussa toimineen Jonjo Shelveyn typerä punainen kortti. Shelvey tallasi Spurs-tähti Dele Allin nilkan päälle tahallisen näköisesti aivan tuomarin silmien alla jo toisen puoliajan ensiminuuteilla – pelin ollessa vihellettynä poikki. Tässä vaiheessa peli oli vielä tasan.

Ymmärrettävästi ottelun jälkeen ei Shelveylle kunnian kukko laulanut.

– Shelvey muuttui kapteenista pelleksi kymmenessä sekunnissa. Hän ärsyyntyi, koska Alli piti palloa. Kuinka typerä sitä voikaan olla, Sky Sportsin asiantuntija Graeme Souness kysyi.

– Newcastle oli pelissä mukana ja hän teki sen aivan tuomarin nenän alla. Tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ulosajo. Sanoin juuri sitä ennen, että Shelveyssä on sitä jotakin, mutta kukaan seurassa ei saa sortua tuollaiseen. Ei kukaan.

– Shelvey hävisi heille ottelun. Sen pitäisi olla hänen viimeinen tilaisuutensa. Newcastle voi vielä pudota sarjasta pisteen tai kahden erolla. Ehkä isossa kuvassa tuolla ei ole väliä, mutta hänen pelikaverinsa saavat olla hyvästä syystä vihaisia, Souness jatkaa.

Newcastlen manageri Rafa Benitéz kertoi ottelun jälkeen, että Jonjo Shelvey oli pyytänyt jälkeenpäin pelikavereiltaan hölmöilyään anteeksi.