Valioliigakausi 2017-2018 käynnistyi perjantaina todellisella maali-ilotulituksella, kun heti avausottelussa nähtiin peräti seitsemän osumaa. Kotijoukkue Arsenal oli hätää kärsimässä Leicesterin kanssa, mutta kaksi viimeisen kymmenminuuttisen maalia käänsivät ottelun lukemin 4-3 Tykkimiehille.

Ratkaisevan neljännen maalin puskenut Olivier Giroud sai paistatella jälleen tutussa ratkaisijan roolissa. Ranskalainen hyökkääjäkolossi joutuu aloittamaan vaihtopenkiltä otteluita paljon useammin kuin haluaisi, mutta manageri Arsène Wengerille Giroud on tärkeä ase pelien ratkaisuhetkillä.

Kauden 2016-2017 alusta lukien Giroud on tehnyt Valioliigassa seitsemän maalia tultuaan vaihdosta kentälle kesken pelin. Giroud on maalimäärällä ”super-subien” maalitilaston ylivoimainen ykkösmies. Lähimpänä ranskalaista tilastossa ovat Manchester Citystä Sevillaan täksi kaudeksi siirtynyt Nolito sekä Chelsean Michy Batshuayi, joilla kummallakin ”vaihtopenkiltä käsin” tehtyä maaleja on neljä.

– Se on kiva tilasto, mutta olisin mieluummin kentällä, Giroud kommentoi asiaa pelin jälkeen Sky Sportsille.

Giroud on myös yksi tehokkaimmista pelaajista, kun otetaan huomioon peliminuutteja kohti isketyt maalit. Kauden 2014-2015 alusta lähtien Giroud’ta tehokkaampia ovat olleet vain Sergio Agüero ja Harry Kane, kun mukaan tarkasteluun otetaan vain pelaajat, jotka ovat tehneet kyseisellä ajanjaksolla vähintään 20 maalia.

Aguëro on tarvinnut maalia kohti 104,5 peliminuuttia, Kane 113,1 ja Giroud 128,1. Sky Sportsin tilastot julkistettiin perjantaina, ennen Manchester Cityn (Agüero) ja Tottenhamin (Kane) kauden avauspelejä.