Liverpool pääsi Mestarien liigan playoff-vaiheen toiseen osaotteluun hyvistä asetelmista, sillä se haki viime viikolla Hoffenheimin kotiareenalta arvokkaan 2-1 -vierasvoiton. Saksalaisten pitäisi siis tehdä vähintään kaksi maalia jatkoon päästäkseen, ja pidettävä samalla Redsin pelottava hyökkäyskalusto nollilla. Ja eihän siitä mitään tullut.

Barcelona-huhuissa päivästä toiseen roikkuva Philippe Coutinho oli edelleen sivussa selkävaivojen takia, joten manageri Jürgen Klopp päätti peluuttaa Liverpoolia tismalleen samassa kokoonpanossa kuin otteluparin ensimmäisessäkin osassa.

Punakone hyrräsi täysillä jo aivan pelin alussa, sillä Liverpoolilla oli kaksi loistopaikkaa jo ensimmäisellä kolmeminuuttisella. Ensin Mohamed Salah puski maalin yli Trent Alexander-Arnoldin vapaapotkun kimmahdettua tälle muurista. Ja lähes heti perään Hoffenheim-vahti Oliver Baumann sai venyä parhaimpaansa torjuakseen Sadio Manén laukauksen.

10. minuutilla verkkokin soi. Mané vapautti näppärästi kantapäällään Emre Canin tekopaikkaan, ja saksalais-turkkilainen laukoi pallon maaliin Havard Nordtveitin jalan kautta.

Ja kun vauhtiin oli päästy, niin miksikäs himmailtaisiin. Reilun vartin jälkeen laukaukset olivat Liverpoolille jo 6-0, ja 18. minuutilla taululle kirjattiin jo ratkaisevan tuntuinen 2-0. Georginio Wijnaldumin kuti kolahti tolppaan, ja kimposi siitä kuin tarjottimelle tyhjän maalin edessä odottaneelle Salahille.

Kolme minuuttia myöhemmin asialla olivat jälleen tutut miehet. Mané käytti toistamiseen päätään ja kantapäätään, entinen Hoffenheimin pelaaja Roberto Firmino nosti pallon maalin edustalle ja Emre Can sai kunnian tehdä jo illan toisen maalinsa. Kahden maalin ilta oli Canin ammattilaisuran ensimmäinen.

2 - Emre Can has scored 2+ goals in a game for the first time in his professional career. Brace.

Vierasjoukkue Hoffenheim osallistui sekin osaltaan avausjakson maalintekotalkoisiin. Jo avausjakson puolivälissä kentälle vaihdettu Mark Uth viimeisteli tarkalla laukauksella takatolpan juureen otteluparin toisen maalinsa.

Ensimmäinen puoliaika oli Liverpoolilta suvereenia näytöstä, ja pahin jännitys jäikin jo pukukoppiin. Paremmuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä. Etenkin Sadio Mané oli todella liekeissä, ja otti muun hyvän lisäksi Anfield Roadin yleisönsä huudatuksillaan. Myös Emre Can oli varsin pirteä. Hoffenheimin Serge Gnabry pääsi tekopaikoille, mutta nuoren Bayern-lainan ruuti oli läpimärkää.

No Liverpool player has been directly involved in more goals (23) since the start of last season than Sadio Mané.

15 goals ⚽️
8 assists 🅰️

Päätösjaksolle turvallisessa johdossa päässyt Liverpool nosti jo hieman jalkaa kaasulta, mutta Oliver Baumann sai silti hikoilla satunnaisten, mutta vaarallisten pistohyökkäysten kanssa. Kun toista puoliaikaa oli pelattu 18 minuuttia, sai kotijoukkue jälleen pallon maalinkin. Jordan Henderson voitti kaksinkamppailussa Jan Vogtin, ja vapautti hyökkäyksen päätteeksi Firminon helppoon maalintekoon.

Bundesliigan viime kauden nelonen kaunisteli vielä numeroita viimeisen vartin käynnistyttyä, kun Sandro Wagner puski kavennusmaalin Liverpool-puolustuksen keskeltä. Liverpool selvitti kuitenkin tiensä Mestarien liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 6-3. Hoffenheimin on tyytyminen Eurooppa-liigaan.

Liverpool-Hoffenheim 4-2 (3-1)