Arsenalin toimet kesän siirtomarkkinoilla eivät tyydyttäneet läheskään kaikkia lontoolaisseuran kannattajia. Joukkue myi Alex Oxlade-Chamberlainin, Wojciech Szczesnyn, Gabriel Paulistan ja Kieran Gibbsin. Tilalle tuli ainoastaan kaksi hankintaa: Ranskalaiskärki Alexandre Lacazette ja ilmaiseksi Schalkesta siirtynyt Sead Kolasinac.

Ostojen ja myyntien lisäksi oleellinen asia Arsenalin kannalta on se, että se päätyi pitämään sekä Alexis Sánchezin että Mesut Özilin silläkin vaaralla, että he saattavat lähteä kauden päätteeksi ilmaiseksi muualle sopimustilanteidensa vuoksi.

Seuran toimitusjohtaja Ivan Gazidis kertoo joukkueen pelaajille ja työntekijöille lähetetyssä sähköpostiviestissä, että Arsenal onnistui siirtomarkkinoilla.

– Kun tarkastelee toimintaamme siirtoikkunan päätyttyä, olemme jälleen parantaneet kokoonpanomme syvyyttä ja laatua, Gazidiksen viestissä lukee Daily Starin mukaan.

– Kaikkeen vaikuttaa tulokset. Jos olisimme saaneet positiivisen tuloksen Liverpool-ottelusta, siirtoikkunaamme katsottaisiin täysin eri tavalla.

Gazidis uskoo, että nykyinen kokoonpano pystyy heikosta alusta huolimatta taistelemaan jopa Valioliigan mestaruudesta.

– Meillä on ollut huono alkukausi, mutta meillä on tarpeeksi laatua, jotta voimme kääntää tilanteen ympäri ja kilpailla mestaruudesta.