Mestaruussarjassa tiistaina kauden ensimmäisen voittonsa saavuttanut Sami Hyypiän luotsaama Brighton nappasi kotonaan toisen täyden pistepottinsa Boltonista. Seagullsin ensimmäinen puoliaika oli vaikea, mutta Craig Mackail-Smithin osuma 37. minuutilla jätti taukolukemiksi 1-1.

Brightonin voittomaalista vastasi 64. minuutin kohdalla Joao Teixeira. Portugalilaisen matala sijoitus upposi siististi Andy Lonerganin taakse.

– Teimme perusasiat oikein, emmekä menettäneet keskittymistämme. Pallonhallinnassa emme päässeet samalle tasolle kuin Leedsiä vastaan. Bolton teki siitä vaikeaa olemalla aktiivisia, eivätkä he prässänneet yhtä korkealta, Hyypiä kommentoi Brightonin verkkosivuilla.

Jesse Jorosen edustama Fulham kärsi vieraspelissä Derbyä vastaan jo kauden neljännen tappionsa. Myöskään Jorosen iltapuhteessa ei ollut kehumista, suomalaisvahdin päästettyä viisi maalia.

Toimittajan sana

Brightonin toinen voitto osoittaa, että Hyypiän pelitapa on alkanut purra. Toki Bolton ja Leeds olivat ennakkoon heikompia vastustajia, mutta joka tapauksessa hyvien peliesitysten kautta tulleet voitot ovat omiaan pönkittämään Seagullsien itseluottamusta.

Jos Hyypiän ilta oli onnistunut, samaa ei voi sanoa Jorosesta. Viiden päästetyn maalin jälkeen neljäs perättäinen tappio saattaa tuntua suomalaisvahdista entistä karvaammalta.

Häviöt eivät kuitenkaan ole yksistään Jorosen syytä, sillä pelkkä maalivahti ei voi olla vastuussa näin monesta epäonnistumisesta. Tappiot saattavat kuitenkin pahimmassa tapauksessa tehdä hallaa nuoren suomalaisen itseluottamukselle ja antaa heikoille esityksille jatkoa.