Englannin jalkapalloliitto on langettanut Chelsean Diego Costalle kolmen ottelun pelikiellon. Costa tallasi tahallisesti Liverpoolin Emre Canin jalan päälle Liigacupin ottelussa.

FA:n mukaan Chelsea-hyökkääjä syyllistyi Liverpool-ottelussa väkivaltaiseen käytökseen. Ottelun tuomaristo ei nähnyt tilannetta, mutta Costan teko tallentui videolle.

Kolmen ottelun pelikielto tarkoittaa sitä, että Costalta jää väliin huipputärkeä ottelu Manchester Cityä vastaan. Costalta jää väliin myös Valioliiga-ottelut Aston Villaa ja Evertonia vastaan.

26-vuotias hyökkääjä on iskenyt 17 Valioliiga-maalia debyyttikaudellaan Chelseassa. Espanjalaishyökkääjä johtaa Valioliigan tämän kauden maalintekijätilastoa.

Toimittajan sana

Costan pelikielto on Chelsealle valtava menetys. Lauantai-iltana pelattava Chelsean ja Man Cityn ottelu on Valioliigan mestaruuden kannalta kauden tärkein ottelu, mikä jää hyökkääjältä nyt väliin.

FA:n päätöstä voi pitää hyväksyttävänä, sillä Costan ruma tallaus näytti jo tekohetkellä täysin tahalliselta. Kuumaverinen espanjalaiskärki maksaa teostaan nyt kovaa hintaa, millä voi olla hyvinkin ratkaiseva vaikutus Valioliigan mestaruuskamppailussa.