Bayern München -luotsi Carlo Ancelotti uskoo, että EM-kulta voitetaan tänä kesänä vastahyökkäys-taktiikalla. Italialainen viittaa The Telegraphille kirjoittamassaan artikkelissa Leicesterin tämän kauden Valioliiga-mestaruuteen, joka tuli juuri vastaiskuja hyödyntämällä.

– Uskon tämän olevan vastahyökkäys-jalkapallon turnaus. Katsotaan vaikka, miten Leicester voitti Valioliigan. He hyödynsivät aggressiivisia ja nopeita vastaiskuja itseään vahvempia joukkueita vastaan. Samaa voi sanoa Atlético Madridista, joka selvisi jälleen Mestarien liigan loppuotteluun.

Ancelotti myös kirjoittaa Roy Hodgsonin voivan pärjätä samalla lähestymistavalla. Bayernin valmentaja uskoo Englannin voivan olla yllätysmenestyjä Ranskassa pelattavassa turnauksessa.

– Hodgsonilla on Jamie Vardy, joka on murtanut puolustuksia koko kauden ajan. Uskon hänen voivan aiheuttaa vastustajille vastaiskuilla suuria vaikeuksia. Englannilla on monia nopeita hyökkääjiä vastaiskuja varten. Pitää kuitenkin muistaa, että tällä tavoin pelatessa on oltava varma omasta puolustuksestaan. Tulee aikoja, jolloin pallonhallinta on isosti vastustajalla.

– Englanti voi olla turnauksessa yllätysmenestyjä, jos he löytävät voittavan mentaliteetin ja valitsevat parhaan joukkueensa. Siinä onnistuakseen he tarvitsevat positiivista asennetta ja heidän on ymmärrettävä, että heillä on hyviä pelaajia. Omasta mielestäni pelaajien laatu on todella korkealla. Nyt Royn on vain löydettävä voittava pelitapa.