Lauantai käynnistettiin tänään todellisella jännistysnäytelmällä, kun Chelsea ja Manchester City iskivät Etihadilla yhteen tunteikkaassa taistossa. Ottelu tarjosi kaikkea mitä jalkapallo-ottelu voi kaivata. Vauhtia, vaarallisia maalipaikkoja, maaleja ja kiivaita kaksinkamppailuja.

Chelsea oli viime viikon Spurs-pelin tapaan tauolle mentäessä maalin tappiolla, mutta Antonio Conten miehistö onnistui kääntämään joukkueella arvokkaan vierasvoiton. Samalla Bluesin voittoputki kasvoi jo kahdeksaan otteluun.

Sata lasissa jo alkutahdeilla

Chelsea koki heti alkuun kauhunhetkiä, kun Fernandinho osui kaksinkamppailussa ikävän näköisesti Eden Hazardin nilkkoihin. Belgi makasi hetken nurmen pinnassa, mutta pystyi vieraiden onneksi jatkamaan ottelua.

Muutama minuuttia myöhemmin Blues hyökkäsi ensimmäistä kertaa. Victor Moses laittoi taitavan noston taakseen Hazardille, joka laukoi kohti Claudio Bravon vartioimaa City-maalia. Maalille saakka veto ei lopulta mennyt, sillä Nicolás Otamendi peitti sen vartalollaan.

17. minuutin kohdalla nähtiin ensimmäinen rajumpi rike, kun Otamendi liukui kovaa Costan jaloille. Argentiinalainen ei tullut tilanteeseen napit edellä, mutta taklauksesta nousi silti ottelun ensimmäinen varoitus.

Ensimmäisen kaksikymppisen täytyttyä alkoi tapahtua, kun Fernandinho puski Kevin De Bruynen vapaapotkusta lähteneestä keskityksestä pallon verkkoon. Tätä maalia ei hyväksytty, koska brassi oli paitsiossa. Hetkeä myöhemmin tapahtui toisessa päässä, kun Chelsea rynnisti vastaiskuun. Hazard ohitti Bravon ja tyhjä maali oli belgin edessä. Laituri ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan harhautuksen jälkeen, jonka vuoksi ratkaisu jäi City-puolustuksen jalkoihin.

33. minuutilla oli jälleen Cityn vuoro uhata. Leroy Sané leikkasi hyvin vasemmalta sisään ja petasi Sergio Agüerolle loistotontin maalinedustalta. Argentiinalainen mokasi tilanteen laukomalla suoraan päin César Azpilicuetaa, joten maaliton tilanne säilyi.

Cahillilla epäonnea

Avausjakson viimeisellä minuutilla Cityn paine tuotti lopulta tulosta. Agüero löysi Jésus Navasille tilaa oikealta laidalta, joka nosti keskityksen kohti rangaistusaluetta. Tässä vaiheessa kuvioihin tuli vieraiden epäonni, kun Gary Cahill pyrki pelastamaan tilanteen. Chelsea-puolustajan jalka oli korkealla ja pallo ohjautui siitä omaan maaliin siirtäen kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Juuso Volotinen

@kiltroni
Hieno ohjaus Cahill, todella hieno. Oli toki ansaittu johto Citylle. #valioliiga


City tuli toiselle puoliskolle samalla räjähtävällä sykkeellä. Chelsean maalia uhattiin jo 48. minuutilla, kun Sané säntäsi nopeudellaan vastaiskuun. Saksalainen jakoi nopean syötön De Bruynelle, mutta Thibaut Courtois pysäytti belgin laukauksen näyttävällä vastaantulolla.

De Bruyne mokaa ja Chelsea herää

Kymmenen minuuttia myöhemmin Cityn toinen maali oli vieläkin lähempänä, kun David Silva keskitti oikealta kohti vasempaa etutolppaa suuntaavaa De Bruynea. Belgillä oli tyhjämaali edessään, mutta hän tyri sen laukomalla pallon harmittavasti ylärimaan.

FourFourTwo

@FourFourTwo
Oh dear, oh dear 😳...

Kun Citylle ei maistunut, Chelsea rokotti. Cesc Fàbregasin pitkä nosto vapautti Diego Costan keskustasta, joka sijoitti kovan laukauksensa Bravon taakse.

OptaJoe

@OptaJoe
20 - Diego Costa has now scored against 20 different teams in the Premier League (of the 23 that he's faced in the competition). Bully.

Chelsea sai tasoituksesta virtaa ja johtomaali syntyi vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Costan pystysyöttö vapautti Willianin oikealta läpi ja tarkka sijoitus vasempaan alanurkkaan yllätti Bravon. Brassilta ja maanmies David Luizilta nähtiin maalin jälkeen hieno kunnioittava ele brasilialaisseura Chapecoensen lentoturmassa kuolleiden pelaajien muistolle.

jarno piiroinen

@PiiroinenJarno
Upea muistonosoitus luizilta ja willianilta brasilian uhreille. #valioliiga #cfc

Hazardin ratkaisu saa tilanteen riistäytymään käsistä

City painoi johtomaalin jälkeen kovaa päälle, kunnes kiri päättyi varsinaisen peliajan viimeisen minuutin vastaiskuun. Hazard vapautui Chelsean pelaajista irti Marcos Alonson läpisyötöstä ja naulasi vieraat 3-1-johtoon.

Riku Salonen

@RSalonen92
Hazard niittaa ottelun ratkaisun. Tuntuu pahalta sanoa mut on se Chelsea vaan kova. Ovat ykkössuosikki mestariksi #valioliiga

Ottelun kuuden minuutin lisäajan lopulla tilanne kentällä riistäytyi vielä täysin käsistä, kun Agüero liukui turhautuneena napit edellä Luizin napeille aloittaen kiivaan kahakan joukkueiden välillä. Samalla seurasi toinen punainen kortti Citylle Fernandinhon läpsäistyä kämmenellään Fàbregasia.


Lisämaaleja ei enää rähinän jälkeen nähty ja Chelsea otti ison vierasvoiton 3-1-lukemin.

Manchester City-Chelsea 3-1 (1-0)

1-0 Gary Cahill Om (45.)
1-1 Diego Costa (60.)
1-2 Willian (70.)
1-3 Eden Hazard (90.)