Everton on vahvistanut kotisivuillaan, että sen kaikissa kauden otteluissa pelannut Yannick Bolasie joutuu polvileikkaukseen. Bolasien sairausloman pituudesta ei esitetä arviota, mutta koska kyseessä on vakava oikean polven eturistisiteen vamma, on syytä pelätä koko loppukauden olevan vaarassa. Bolasien vamma syntyi sunnuntaisessa Manchester United -ottelussa kaksinkamppailussa Anthony Martialin kanssa.

Uutinen on rankka takaisku myös Kongon Demokraattisen Tasavallan maajoukkueelle, sillä Bolasie kuuluu joukkueen ehdottomiin tähtiin yhdessä Hullin Dieumerci Mbokanin kanssa. Polvivamman myötä väliin jäävät myös tammikuussa alkavat Afrikan mestaruuskilpailut.

Evertonin pelisuunnitelma menee Bolasien pitkän poissaolon myötä ainakin osin uusiksi, sillä 27-vuotias laituri on ollut joukkueelle todella tärkeä pelaaja. Everton hankki Bolasien kesällä Crystal Palacesta ja hän on noussut nopeasti Ronald Koemanin luottomieheksi.

Valioliigan syöttötilastossa Bolasie on top 10:ssä neljällä maalisyötöllään, ja keskityksiä hän on jakanut 84, kuudenneksi eniten koko sarjassa. Kaikki Bolasien maalisyötöt ovat johtaneet Romelu Lukakun maaliin.