Brighton & Hove Albionin espanjalainen kapteeni Bruno arvioi, että Valioliiga on maailman paras kansallinen jalkapallosarja.

– Mielestäni Valioliiga ja La Liga taistelevat siitä, kumpi on maailman paras liiga. Koska meillä on Espanjassa Real Madrid ja Barcelona – kaksi maailman parasta joukkuetta – kaikki sanovat meidän olevan parhaita, konkaripuolustaja sanoo The Argusin haastattelussa.

– Koko liiga huomioon ottaen, organisaatio ja kaikki sellainen, Valioliiga on paljon parempi. Ja mitä tulee Real Madridin ja Barcelonan kiinni ottamiseen, mielestäni he ovat lähes sillä tasolla. Näen, että muutaman vuoden kuluttua joukkueet ovat heidän tasollaan.

Bruno, 36, nousi aikoinaan Espanjassa korkeimmalle sarjatasolle Almerían miehistössä. Brightoniin hän siirtyi vuonna 2012 Valenciasta.

– Noustessani Almerían kanssa kaikki ajattelivat, että putoaisimme ja päädyimmekin liigassa kahdeksanneksi. Pelaajat, joiden ihmiset uskovat olevan uskomattomia Valioliigassa, eivät ehkä ole sitä, ja toiset, joiden ei odoteta pelaavan hyvin, ovat uskomattomia, pohtii Bruno.

Koko liiga huomioon ottaen, organisaatio ja kaikki sellainen, Valioliiga on paljon parempi.

– Se on erilaista jalkapalloa, erilaisessa ympäristössä, jossa on paljon painetta. Se on pystyttävä käsittelemään. Kahdeksas sija olisi kiva, mutta Espanjassa joukkueiden välinen ero ei ollut niin iso. Tiedämme, että täällä on kuusi tai seitsemän vahvaa joukkuetta.

Pelaajan mukaan Brightonin ei ole syytä pelätä ketään tai mitään. Kentällä molemmilla joukkueilla on yhteensä 11 miestä, joiden on näytettävä taitonsa.

– Mielestäni meillä on todella hyvä joukkue ja pystymme siihen.