Kun Mestarien liigan lohkovaihe tiistaina käynnistyy, pannaan Valioliigan kärkiseurojen kokoonpanot todelliseen puntariin. Otteluruuhka voi olla syksyn aikana melkoinen, ja välillä avainpelaajienkin on annettava levätä.

Tämä koskee myös Chelseaa, joka avaa Mestarien liigan kotiottelulla kilpailun ensikertalaista, azerbaidzhanilaista Karabakhia vastaan. Viime kaudella Chelsea jyräsi hyvin vakiintuneella kokoonpanolla mestaruuteen. Heti kauden päätteeksi manageri Antonio Conte sanoi, että Chelsea tarvitsee täksi kaudeksi huomattavasti leveämmän pelaajiston.

Saldo siirtomarkkinoilta oli lopulta verrattain laiha, ja Conte myöntääkin olevansa huolissaan joukkueensa jaksamisesta. 21 päivässä edessä on seitsemän ottelua. Juventusta valmentaessaan Conte harjoitti Serie A:ssa huolellista rotaatiota, mutta Valioliigassa sama ei luonnistu niin helposti.

– Englantilaisilla joukkueilla on vaikeuksia, koska liiga on todella vaativa. Takavuosina lepuutin pelaajia ennen Mestarien liigaa, mutta jos Englannissa tekee niin, ottaa isoja riskejä, Conte totesi lehdistötilaisuudessa Sky Sportsin mukaan.

– Seitsemän peliä 21 päivässä ei ole helppo tehtävä, ja siksi minun on pakko kierrättää kokoonpanoani. Pelaajieni täytyy sitoutua projektiin täysin.

– Pelasimme kaksi päivää sitten, pelaamme huomenna (tiistaina), sitten meillä on toinen kova peli Arsenalia vastaan, sitten Carabao Cupin ottelu, sitten kaksi sarjapeliä Stokea ja Manchester Cityä vastaan, ja sitten Atlético Madrid, Conte luetteli maanantaina.

– Rotaatio on välttämätöntä, sillä muuten joukkueella ei ole energiaa. Englannissa ei voi kuitenkaan koskaan rentoutua. Meillä on kova liiga, Mestarien liiga, FA Cup ja Carabao Cup.

Chelsean terveystilanne ennen Mestarien liiga -avausta on hyvä. Sivussa on lihasvaivasta kärsivä Danny Drinkwater. Vammastaan toipunut Eden Hazard puolestaan aloittaa ottelun vaihtopenkillä.