Talousasiantuntija arvioi, että Huddersfield Townin nousu täksi kaudeksi Valioliigaan tietää miljoonahyötyjä koko kaupungille.

Huddersfieldin yliopiston emeritusprofessorin Colin Bamfordin laskelmien mukaan paikallinen talous hyötyy siitä viiden miljoonan punnan eli noin 5,6 miljoonan euron verran.

– Laajempi taloudellinen vaikutus on monella tapaa mielenkiintoisin, sanoo Bamford.

– Huddersfield on todella päässyt kartalle. Valioliiga on markkinoinnin kannalta unelmatilanne kaupungille, sen liiketoiminnalle ja yliopistolle.

Yliopiston tutkijat aikovat tehdä seuran kanssa yhteistyötä selvittääkseen urheilullisten saavutusten taloudellisia vaikutuksia yksityiskohtaisemmin, mutta Bamfordin mukaan tarkkojen hyötyjen laskeminen on käytännössä äärimmäisen vaikeata.

– Se on valtava työ ja sitä on hyvin vaikeata mitata, mutta joka tapauksessa vaikutus on olemassa ja lisäksi löytyy ”hyvänolontunne”, jota ei vain voi ilmaista määrällisesti.

Huddersfield on saanut valtavasti huomiota ympäri maailmaa ja markkinoi jo itseään ”valioliigakaupunkina”.

Suurimman taloudellisen hyödyn saa kuitenkin seura, jonka taloudellisen kokonaishyödyn arvioidaan olevan 198 miljoonaa puntaa eli noin 222 miljoonaa euroa.

Lähde: Huddersfield Daily Examiner