Arsenal ei tehnyt kesän siirtomarkkinoilla montaakaan hankintaa, mutta yksi onnistuneimmista oli ehdottomasti bosnialaisen Sead Kolasinacin tuominen seuraan ilmaisella siirrolla. 24-vuotias Saksassa syntynyt Kolasinac on ottanut heti ison roolin Tykkimiesten kokoonpanossa, ja pystyy monipuolisena kaverina pelaamaan sekä puolustuksessa että keskikentällä.

Entisessä seurassaan Schalkessa Kolasinacille tilastoitiin 123 ottelussa neljä maalia ja 13 maalisyöttöä. Tahti Arsenalissa on ollut huimasti kovempaa, sillä kuuden pelatun ottelun jälkeen Kolasinacin tilastoissa komeilee jo kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä (tilastoissa lähteenä Transfermarkt).

Olennaista kuitenkin on, ettei Kolasinacilta varsinaisesti edes odoteta tehoja, vaan romuluisen pelaajan tärkein anti on puolustavassa roolissa. Sunnuntain Chelsea-pelin jälkeen hän saikin vuolaita, ja varsin mielikuvituksellisia kehuja fyysisyydestään BBC:n Garth Crooksilta oltuaan ottavana osapuolena David Luizin ulosajoon johtaneessa taklauksessa.

– Sead Kolasinac on rakennettu kuin pohjoislontoolainen tiilivessa, jotka tehtiin kestämään pommituksia toisen maailmansodan aikana, Crooks vertaa nimettyään Kolasinacin omaan viikon joukkueensa.

– Vaikka viime kauden parhaaksi puolustajaksi valitsemani David Luiz suorittikin mitä kamalimman taklauksen, Kolasinac nousi jaloilleen pelaamaan pelin loppuun asti.

– Minulle ei jäänyt mitään epäselvyyttä siitä, etteikö Chelsean puolustaja olisi tiennyt tarkkaan, mitä teki. Hän halusi satuttaa Kolasinacia. Omina pelivuosinani molemmat olisivat saaneet tuollaisesta taklauksesta raikuvat aplodit: Luiz kovasta niitistä ja Kolasinac sen vastaanottamisesta.

– Vaikka Arsenalin puolustaja olikin ottavana osapuolena, vaikuttava Bosnia-Hertsegovinan maajoukkuemies pelasi pelin loppuun, ja sai taistelusta siten moraalisen voiton, Crooks summaa.