Asiantuntijamme Mixu Paatelainen antaa täydet tyylipisteet jälleen Manchester Cityn hyökkäyspelille. City jatkoi maalitehtailuaan kaatamalla Roy Hodgsonin Crystal Palacen kotonaan 6-0-lukemin.

Mixu, näissä kierrospuruissa on City noussut paljon esiin. Niin nytkin – miksi?

– Siksi, että joukkue pelaa tällä hetkellä loistavaa jalkapalloa ja hienoa hyökkäyspeliä. Sergio Agüeron lisäksi muutkin ovat innostuneet maalintekoon. Hyökkäyspäässä näyttää kaikki olevan kohdallaan. Ja kun hyökkäys toimii noin hyvin, ei puolustuksen tarvitse joutua puntariin.

– Juuri nyt City pelaa niin nopeaa tilanteenvaihtopeliä sekä niin hyvin linjan taakse, että heidän kanssaan ovat helisemässä muutkin kuin Palace.

Haluat nostaa yhden uuden nimen arvostuslistallasi Cityn kokoonpanosta…?

– Kyllä – Leroy Sanén. Pidän hänestä. Nopea, yllätyksellinen ja kaikin puolin hyvä pelaaja. Lisää ratkaisuvoimaa joukkueeseen, jossa ratkaisuvoimaa on yllin kyllin jo ennestään.

Entäs sitten Roy ja Palace?

– Ei mitään jakoa. Eikä kovin hyvältä näytä seuraavakaan ottelu, kun Palace matkustaa toistamiseen Manchesteriin, nyt Unitedin vieraaksi. Mutta sanon edelleen Palacen kannattajille – älkää olko huolissanne. Crystal Palace tulee jauhamaan perusasioita ja taktiikkaansa kuntoon koko maajoukkuetauon ja Roy Hodgson tietää varsin hyvin, mistä peleistä pisteet pitää ottaa. Avainottelut eivät ole Cityä tai Unitedia vastaan, ne pelit ovat aivan muita. Ja niissä matseissa puolustuskoneisto on hitsattu kuntoon.

Arsenalilta ja Man Unitedilta hyvät perussuoritukset, Chelsealta kierroksen kovin tulos

Mitä muuta haluat tuoda kierrokselta esiin?

– Arsenalin voitto maanantaina oli hyvä perussuoritus. Kolme pistettä tuli tietysti tarpeeseen. Mitään ihmeellistä ei tarvinnut esittää. Manchester United otti erittäin hyvän, ”mourinhomaisen”, 1-0 vierasvoiton. Hekään eivät tehneet mitään ylimääräistä eivätkä esittäneet hienouksia: hakivat vain kyynisesti koko potin. Sitten oli tietysti Chelsea.

Niin, kova tulos pahasta vierasottelusta. Kierroksen kovin tulos?

– Mielestäni kyllä. Stoke on todella paha joukkue kotonaan. Kun siellä voittaa 4-0, on kaikki mennyt nappiin. Álvaro Morata näyttää koko ajan paremmalta ja paremmalta hankinnalta. Stokea vastaan hän osoitti monipuolisuuttaan – mies on vaarallinen joka osa-alueella. Näyttää siltä, että Chelsea on osunut nappiin. Ensimmäisen kierroksen konttauksen jälkeen hallitsevat mestarit ovat taas vahvasti jaloillaan.

”..Valmennusostaston kanssa tehty vakoilutyö..”

Onko vielä lisättävää loppuun?

– Kyllä on: Simon Mignolet. Hänen ja maalivahtivalmennusosaston kanssa tehty vakoilutyö siitä, minne Vardy ampuu rankkarit. Hän oli laukonut neljä viimeistä rankkariaan keskelle ja Mignolet malttoi odottaa paikallaan niin kauan kuin laukaus lähti. Sitten hän vain reagoi tilanteeseen ja esti maalin. Se oli iso torjunta, joka toi Liverpoolille kaksi pistettä.

– Liverpool oli taas hyvä ja iloinen- hyökkäyspäässä. Leicester on toki vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä, mutta silti… En ole mitenkään vakuuttunut Liverpoolin puolustuspelaamisesta. Siellä pitää tapahtua paljon kehitystä, jos joukkue haluaa kärkikastissa pysyä.

 

Mixu Paatelainen

Valioliigahistorian ensimmäinen suomalaispelaaja ja Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen toimii Valioliiga.comin analyytikkona koko kauden ajan. Mixun Special One -palstalla on luvassa kolumneja ja videoita, joissa taktiset huomiot näyttelevät pääosaa (uutinen).