© Kuva: Getty Images

35-vuotias valioliigahyökkääjä ei halua enää jäädä rannalle MM-kisoista – ”Se oli valtava pettymys”

Jermain Defoe ei halua enää jäädä rannalle arvokisoista. Niin on nimittäin käynyt aika usein.

Defoe pelasi ensimmäiset maaottelunsa vuonna 2004, mutta häntä ei valittu samana vuonna EM-kisoihin. Heti kisojen jälkeen maajoukkuekutsuja tuli tasaiseen tahtiin, mutta taas kun koitti arvokisavuosi (MM 2006), Defoe jätettiin rannalle.

Vuoden 2008 EM-kisoista koko Englanti jäi ulos, mutta kaksi vuotta myöhemmin Kolme leijonaa selvitti tiensä MM-turnaukseen. Ja sillä kertaa Defoekin valittiin mukaan. Hyökkääjä oli joukkueessa myös EM-kisoissa 2012, mutta ei enää sen jälkeen. Defoe pelasi viimeisen maaottelunsa 19.11.2013, kunnes viime maaliskuussa hän pääsi kirmaamaan taas kentälle Englannin paita yllään. Väliin jäivät vuoden 2014 MM- ja viime vuoden EM-kisat.

Tähän mennessä Defoe on pelannut 57 A-maaottelua ja tehnyt niissä 20 maalia. Hiljattain 35 vuotta täyttänyt Defoe ei ole vielä valmis. Hän haluaa olla mukana ensi kesän MM-kisoissa.

– MM-kisavuonna haluaa aina pelata hyvin seurajoukkueessa, koska se vaikuttaa valintoihin. Hyökkääjänä on tehtävä maaleja, jotta paikka joukkueessa aukeaa, Defoe sanoi Sky Sportsin mukaan.

Se ei sinänsä ole onnistunut Defoelta erityisen hyvin tällä kaudella. Mies on iskenyt seitsemässä valioliigapelissä vasta yhden maalin.

Paljon muutakin kuin vain pelit

Defoen mielestä pelkkä pelaaminen MM-kisoissa ei ole se juttu, vaan turnausreissuun kuuluu paljon muutakin.

– Ei pelkästään ne pelit, vaan myös kisoihin valmistautuminen, joukkueen kanssa hotellilla oleminen. Kaikki se, mikä liittyy MM-kisoihin.

– Olisi hienoa saada taas se mahdollisuus, etenkin tämän ryhmän kanssa. Uskon, että tällä ryhmällä on vielä paljon enemmän annettavaa. Joten tottakai, se [kisajoukkueeseen pääseminen] on unelmani. Unelma ei ole muuttunut mihinkään ensimmäisestä ottelustani.

Defoeta kismittää edelleen Brasilian vuoden 2014 kisoista ulos jääminen.

– Vielä tänäkin päivänä olen sitä mieltä, että minun olisi pitänyt olla joukkueessa. Tiedän, että siirryin Torontoon maaliskuussa, mutta siihen asti olin tehnyt tasaisesti maaleja Tottenhamissa.

– Olin terävässä kunnossa, ja mielestäni minut olisi pitänyt valita. Se oli valtava pettymys. Se motivoi minua, koska kun se jäi väliin, haluan päästä seuraavaan turnaukseen.

» Kuka pärjää, kuka floppaa? Lue kattava ennakkopakettimme valioliigakaudesta TÄÄLTÄ!

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää