Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Yaya Touré uskoo, että hänen nuorella kollegallaan, 17-vuotiaalla Phil Fodenilla on vielä mahtava tulevaisuus edessään, mikäli superlupaus päättää pysyä manchesterilaisseurassa.

Viime kesänä Foden voitti Englannin alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa MM-kultaa ja hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Cityn organisaation lahjakkaimpiin pelaajiin lukeutuva Foden teki tiistaina debyyttinsä edustusjoukkueessa, kun hän pelasi viimeiset 15 minuuttia Mestarien liigan 1-0-voitossa Feyenoordia vastaan. Hänestä tuli samalla Cityn kaikkien aikojen nuorin pelaaja Mestarien liigassa.

– Jos hän pysyy tässä seurassa, hänestä tulee yksi huippupelaajista, sillä on aina hyvä oppia isoilta pelaajilta ja olla heidän lähellään, sanoi Touré Cityn verkkosivuilla.

Norsunluurannikon maajoukkueen entinen tähti Touré tietää, mistä puhuu, sillä hän vietti vuodet 2007-2010 Espanjan La Ligan suurseura Barcelonassa.

– Kun olin Barcelonassa, opin paljon. Olin onnekas, sillä minulla oli ympärilläni pelaajia, joiden ansiosta minulla oli mahdollisuus voittaa pokaaleja.

– Se on fantastista hänelle (Fodenille), hän on tulevaisuus.

– Hän on erittäin tärkeä. Joukkue jatkaa muuttumistaan ja seuraa menee kokoajan etenpäin, joten se on tärkeää (nostaa nuoria joukkueeseen).

– Toivon ja uskon, että hän tulee pysymään täällä pitkään.

Foden saa tehdä peliminuuttiensa eteen rutkasti töitä, sillä nokkimisjärjestyksessä on edellä monta maailmanluokan nimeä. Tourén mukaan kovasta kilpailusta on kuitenkin hyötyä nuorukaiselle.

– Man City on niin vahva joukkue ja vahva seura, joka pystyy ostamaan pelaajia, mutta minusta hänen on jäätävä tänne ja opittava isoilta pelaajilta, kuten David Silvalta, Kevin De Bruyneltä, İlkay Gündoğanilta, Fernandinholta. Kaikki nuo pelaajat tulevat antamaan hänelle lisää kokemusta ja itseluottamusta hänen loppu-uraansa varten.