Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan tiedetään arvostavan korkealle hyvin jalalla pelaavia maalivahteja. Viime kaudelle hankittu Claudio Bravo ei täyttänyt odotuksia kaikilta osin, mutta tälle kaudelle hankitun Edersonin kanssa on onnistuttu paremmin. Brasilialainen siirtyi Cityyn Benficasta 35 miljoonalla punnalla ja on hurmannut myös muiden joukkueiden managereita tarkoilla pitkillä avauksillaan.

– On kuin heillä olisi Ronald Koeman maalissa. Ederson saa pallon ja heittää sen kentän toiseen päätyyn. Se on valtavan hyvä ase heidän pelitapaansa, Burnleyn Sean Dyche ylisti sunnuntaisen tasapelin jälkeen.

Ederson itse sanoo olevansa valmis vaikka kenttäpelaajaksi, jos kutsu käy. Hänellä kun on kokemusta keskikentältä aiemminkin.

– Benfican junioreissa minua pyydettiin aina pelaamaan keskikentällä, jos joku puuttui. En nolannut itseäni ikinä. Olen siis ehdottomasti valmis hommaan, jos se on tarpeen. Ei se Valioliigassa helppoa olisi, mutta uskon, että selviäisin siitä, Ederson kertoi FourFourTwon haastattelussa.

– Olen aina viihtynyt pallo jaloissani. Siitä on minulle pelin aikana hyötyä. Luulen, että se on luontainen lahja.

Brasilialainen ei kaihtaisi vaparivastuutakaan.

– Olen harjoitellut pallollista pelaamista siitä lähtien, kun aloitin Sao Paulossa. Esittelin aina taitojani paikallisessa akatemiassa pelatessani, ja itse asiassa tein useita vaparimaalejakin.

– Yksi valmentajistani rohkaisi minua siihen. Aluksi en halunnut ampua vapareita, mutta hän yllytti minua. Sitten tein muutamia maaleja ja kaikki muuttui. Enää en kuitenkaan vapareita ole ampunut, sillä Cityllä on siihen jo monta erikoismiestä, Ederson harmittelee.