Valioliigassa mestari ja kaksi putoajaa ovat jo selvillä, mutta päätöskierroksella riittää vielä pelattavaa. Sarjataulukon häntäpäässä Swansea tarvitsee pienen ihmeen välttääkseen putoamisen.

Walesilaiset kohtaavat kotonaan putoamaan jo tuomitun Stoken, mutta voittokaan ei välttämättä riitä Swansealle. Viimeisen säilyjän paikalla majailevan Southamptonin pitäisi hävitä samaan aikaan Manchester Citylle ja menettää yhdeksän maalin etulyöntiasema maalierovertailussa.

Tällä viikolla uutisoitiin, että manageri Carlos Carvalhal jättää Swansean kauden päätyttyä. Se ei yllättänyt ketään, sillä lupaavan alun jälkeen joukkue on ollut varjojen mailla. Voitoton putki on kahdeksan ottelun mittainen.

– Minun tuntemukseni mukaan olemme yrittäneet parhaamme. Yritimme viedä itsemme ja pelaajat äärirajoille. Kauden alku oli todella huono. Meidän on analysoitava kautta kaikkien pelien kautta. Mielestäni teimme parhaamme, minä ja henkilökuntani, annoimme kaikkemme seuralle, pohtii Carvalhal.

– En usko, että kovin moni manageri olisi pystynyt meitä parempaan. Viimeisessä 17 pelissä saimme 20 pistettä – enemmän kuin Huddersfield, Southampton, West Brom, Watford, Stoke City, Brighton ja Leicester.

Liverpoolille riittää tasapelikin

City, Manchester United ja Tottenham ovat jo varmistaneet paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa, mutta nelossijan kohtalo on vielä avoin. Siinä tiukasti kiinni oleva Liverpool saa vieraakseen Brightonin, kun taas kaksi pistettä perässä oleva Chelsea matkustaa Newcastlen vieraaksi.

Loukkaantumisista kärsivälle Liverpoolille riittää yksikin piste, sillä joukkueen maaliero on huomattavasti parempi kuin länsilontoolaisilla.

– Niin kauan kuin emme ole 100-prosenttisella varmuudella Mestarien liigassa, tämä viimeinen peli on kauden tärkein. Olen sanonut sen muutaman kerran. Kaikki tähän asti tekemämme asiat ovat rakentaneet perustaa, meidän on käytettävä sitä. Tämä perusta on tietysti hyvä, koska voittamalla Brightonin olemme Mestarien liigassa, manageri Jürgen Klopp korostaa.

– Se on hyvä asia, mutta meillä on silti työmme tehtävänä. En pidä sitä ongelmana.

Yltääkö Man City 100 pisteeseen?

City on jo rikkonut tällä kaudella Valioliigan piste-ennätyksen, maaliennätyksen ja voittoennätyksen. Manageri Pep Guardiola janoaa kuitenkin vielä yhtä uskomatonta saavutusta – 100 pisteeseen yltämistä. Siihen tarvitaan voitto Southamptonista.

– Yritämme voittaa pelin. Siitä ei ole epäilystäkään, koska olemme tehneet sitä koko kauden ajan – jopa silloin, kun emme ole saaneet voittoa. Sen jälkeen, jos voitamme, rikomme ennätyksiä, mutta viime viikolla nämä lukemat auttoivat meitä pysymään keskittyneinä. Haluamme päättää tämän Valioliigan voittamalla pelin, kommentoi Guardiola.

Wenger luotsaa Arsenalia viimeistä kertaa

Huddersfieldissä päättyy yksi aikakausi, kun Arsène Wenger on viimeistä kertaa Arsenalin penkin päässä. Kamppailu on 22 vuotta Tykkimiehiä luotsanneen ranskalaismanagerin viimeinen ja tarjoaa oivan mahdollisuuden umpisurkean putken katkaisemiseen. Joukkue on nimittäin hävinnyt kaikki vieraspelinsä liigassa vuonna 2018.

– Niin kauan kuin työskentelen täällä, yritän tehdä työni hyvin viimeiseen minuuttiin asti. Sen jälkeen mietin tulevaisuutta, Wenger toteaa.

– Sanon pelaajille, että paras tapa valmistautua tulevaisuuteen on voittaa seuraava peli ja lähteä seuraavaan kauteen positiivisin ajatuksin.

Loistovireeseen loppukauden otteluissa yltynyt West Bromwich jättää hyvästit Valioliigalle vieraskamppailussa Crystal Palacea vastaan.

Valioliigan ystävät saavat nauttia jalkapalloherkusta vielä ensi viikonloppuna, jolloin Chelsea ja Manchester United iskevät yhteen FA Cupin loppuottelussa Wembleyllä. Kuu huipentuu Mestarien liigan loppuotteluun, jossa Liverpool saa vastaansa espanjalaisen Real Madridin.

Valioliigan päätöskierros 13.5.

17.00 Burnley – Bournemouth
17.00 Crystal Palace – West Bromwich
17.00 Huddersfield – Arsenal Viasat
17.00 Liverpool – Brighton Viasat
17.00 Manchester United – Watford
17.00 Newcastle – Chelsea Viasat
17.00 Southampton – Manchester City Viasat
17.00 Swansea – Stoke
17.00 Tottenham – Leicester
17.00 West Ham – Everton

Lähteet: BBC, Sky Sports, Mirror, Manchester Evening News