Epäilemättä yksi FA Cupin odotetuimmista neljännen kierroksen otteluista on Manchester Unitedin vierailu Arsenalin kotiareenalle Emirates Stadiumille 25. tammikuuta. Ottelu nostattaa Manchesterissa ymmärrettävästi valtavaa innostusta, mutta järjestävän tahon ratkaisu lähes puolittaa vieraskannattajien lippukiintiö herättää suurta närää.

FA Cupin säännöt sanovat, että pääsylipuista 15 prosenttia tulee varata vierasjoukkueen kannattajille. Arsenal on kuitenkin varannut Manchester Unitedin faneille lipuista vain 8,7 prosentin kiintiön – turvallisuussyihin vedoten.

– Olemme äärimmäisen pettyneitä Arsenalin egoistiseen ja tekopyhään päätökseen lähes puolittaa 15 prosentin lippukiintiömme, jonka pitäisi olla tarjolla FA Cupin sääntöjen mukaan, Manchester Unitedin kannattajayhdistyksen keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa luki.

– FA:nkin on syytä olla huolissaan, että sen omia sääntöjä kohtaan osoitetaan näin räikeää kunnioituksen puutetta.

– Osa FA Cupin taikaa on siinä eloisassa tunnelmassa, jonka vieraskannattajat läsnäolollaan luovat. Se tunnelma kärsii jo nyt muista päätöksistä, kuten televisioinnista ja otteluaikataulujen muokkaamisesta. Ironisesti kuitenkin 11 000 Unitedin kannattajia oli halukkaita reissuun matkustushaasteista huolimatta, mutta nyt se mahdollisuus evätään yli puolilta heistä, teksti jatkuu.

Arsenal on perustellut päätöstä sillä, ettei kahden kerroksen avaaminen vieraskannattajille ole turvallista.

– Tiedostamme, että vieraskannattajien suurempi määrä otteluissa on yksi monista syistä, joka tekee FA Cupista niin erityisen, Arsenalin edustaja kommentoi.

[readmore from=FA-Cup]

– Olemme arvioineet tilanteen Manchester United -ottelussa yhdessä stadionviranomaisten kanssa, ja kävi selväksi, ettei vieraskannattajien sijoittaminen ylempään katsomonosaan olisi turvallista.

– Otamme Emirates Stadiumilla koti- ja vierasfanien turvallisuuden erittäin vakavasti emmekä voi jättää huomiota tehtyä turvallisuusarviota.

Lähde: Sky Sports