Liverpoolin hollantilaistopparia Virgil van Dijkia pidetään syystäkin pelipaikkansa kenties lahjakkaimpana edustajana tällä hetkellä.

Van Dijk, 27, voitti käytännössä kaikki mahdolliset henkilökohtaiset palkinnot Valioliigassa ja saavutti Liverpoolin kanssa Mestarien liigan mestaruuden.

Läpi kauden hänestä puhuttaessa otettiin aina esiin se, että yksikään pelaaja ei ohittanut häntä pallon kanssa koko sesongin aikana. Tilasto kertoo tietysti myös Liverpoolin ja yksinkertaisesti van Dijkin pelitavasta, mutta myös hänen hyvyydestään.

Van Dijkin mukaan nuorena pelatut katupelit kehittivät häntä puolustajana ja auttoivat ymmärtämään hyökkääjän ajatusmaailmaa.

– Minulla on etuna se, että pelasin paljon yksi vastaan yksi -tilanteissa katupeleissä, kertoo van Dijk Unisportin haastattelussa.

– Pelasin paljon viisi vastaan viisi -pelejä, kun olin nuorempi ja rakastin myös tuolloin hyökkäämistä, joten siinä sai hieman tuntumaa siihen, miten hyökkääjät saattavat ajatella tietyissä tilanteissa.

– Tietysti se tulee myös kokemuksistani ammattilaisuralla, mutta minä uskon, että pitää vain pelata kaduilla kavereiden kanssa, jos haluaa kehittyä puolustajana tai hyökkääjänä.