Argentiinalaistähti Ángel Di Marían nimi on lähes kirosana Manchester Unitedin kannattajien keskuudessa.

Di María, 32, siirtyi Unitediin kesällä 2014 Real Madridista 59,7 miljoonalla punnalla (noin 68,6 miljoonaa euroa), silloisella Britannian ennätyssummalla. Hän sai manchesterilaisten legendaarisen seiskapaidan ja aloitti kauden mainiosti, mutta hänen otteensa kääntyivät hiljalleen huonompaan suuntaan.

Lopulta Di María julistettiin monien asiantuntijoiden arvioissa kauden huonoimmaksi hankinnaksi. Argentiinalaistaituri vietti Unitedissa vain vuoden ja siirtyi sitten nykyiseen seuraansa, ranskalaiseen Paris Saint-Germainiin.

Di Marían vaimo, Jorgelina Cardoso, kuvaili Los Angeles de la Mananan haastattelussa perheen Englannissa viettämää vuotta hänen elämänsä hirveimmäksi.

– Muistan, kun Ángel sanoi minulle, että ”Olen saanut tarjouksen Manchester Unitedilta. Ehkä se toisi meille hieman lisää taloudellista vakautta”, muisteli Cardoso ESPN:n mukaan.

– Se oli hirveää. Manchester on kamalin [paikka]. Siellä kaikki oli hirveää.

– Minä itse asiassa riitelin siitä Ángelin kanssa paljon. Me asuimme Madridissa, Ángel pelasi maailman parhaassa joukkueessa. Meillä oli kaikki täydellisesti, sää oli täydellinen, ruoka oli täydellistä. Ja yhtäkkiä hän sanoi saaneensa tarjouksen Manchesterista. Minä sanoin, että ”Älä ajattelekaan, menet sinne yksin”, mutta hän vastasi ”Älä nyt, mennään”.

– Siirrossa liikkui paljon rahaa, ja jälkikäteen espanjalaiset kutsuivat meitä rahanahneiksi. Ja he olivat oikeassa. Jos tekee töitä yrityksessä ja kilpailija tarjoaa tuplapalkkaa, niin se otetaan.

– Minä en halunnut Manchesteriin, koska olen Gianinna Maradonan ystävä. Hän oli naimisissa [Manchester Cityn] Sergio Agüeron kanssa, ja me lensimme Madridista heidän taloonsa Manchesteriin pariksi-kolmeksi päiväksi, kun Ángel sai pari päivää vapaata Real Madridista.

– Se oli hirveää, paskaa. Me kävimme heidän luonaan ja sanoimme ”Okei, nähdään myöhemmin, me lähdemme”. Kun olimme lähteneet, sanoin hänelle, että ”Voit mennä mihin tahansa maahan paitsi Englantiin”. Vuotta myöhemmin olimme kuitenkin Englannissa.