Gareth Southgatella on selkeästi jokin vakava ongelma Jack Grealishin kanssa, sanoo Aston Villan ja Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjä Gabriel Agbonlahor.

Sekä Englannin maajoukkueen että Aston Villan kannattajat ovat toivoneet Grealishille suurempaa roolia Southgaten miehistössä jo pidemmän aikaa. 25-vuotiaan Valioliiga-tähden peliminuutit ovat kuitenkin jääneet kerta toisensa jälkeen hyvin vähäisiksi, eikä se ole miellyttänyt etenkään Agbonlahoria.

Lokakuun maajoukkeutauolla Grealish nimettiin ensimmäistä kertaa avaukseen ystävyysottelussa Walesia vastaan, jolloin hänen uransa toinen A-maajokkue-esiintymisensä kruunattiin myös ottelun parhaimman pelaajan palkinnolla.

Jack Grealish

@JackGrealish
Great night last night, delighted to top it off with MOTM! 🙏🏻🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🦁 #ThreeLions

Siitä huolimatta Grealish joutui seuraamaan seuraavat kaksi ottelua penkiltä, kun Englanti voitti Belgian 2-1-lukemin ja hävisi alivoimalla Tanskalle luvuin 0-1 UEFA Nations Leaguessa. Agbonlahorin mielestä Southgatelta vaaditaan selkeä perustelu sille, miksei Grealish saa hänen alaisuudessaan vastuuta.

– Grealishin olisi pitänyt aloittaa Englannille, koska jo ennen [Harry Maguiren] punaista korttia, Englannilta puuttui sellainen pelaaja, joka olisi pystynyt kuljettamaan palloa kentän yläpäähän, liikuttamaan puolustajia ja tekemään tilaa muille hyökkääville pelaajille, Agbonlahor sanoi Tanska-tappion jälkeen Sky Sportsille.

[readmore from=Englanti]

– En ymmärrä, miten Jack ei päässyt silloinkaan kentälle? Onko heidän välillään jokin syvempi ongelma, mistä me emme ole tietoisia? Southgaten on tultava esille ja selitettävä meille, koska me olemme kaikki hyvin hämillämme.

– En ymmärrä, miten voit pitää [Jadon] Sanchon ja Grealishin kaltaisia pelaajia penkillä tappioasemassa. Heidän välillään on oltava jokin syvempi ongelma. Aina kun toimittajat kysyvät häneltä Grealishistä, hän näyttäisi ottavan jonkun muun nimen esille, mikä on minusta melko järkyttävää.