Manchester Unitedin nuori puolustaja Axel Tuanzebe joutui taas rasististen solvausten kohteeksi, kun joukkue jäi 3-3-tasapeliin Evertonia vastaan lauantain Valioliiga-kamppailussa.

Tuanzebe vaihdettiin kentälle lisäajalla ja aiheutti vapaapotkun, joka johti Everton-hyökkääjä Dominic Calvert-Lewinin loppuhetkien tasoitusmaaliin. 23-vuotias sai rasistisia viestejä sekä Twitterissä että Instagramissa.

Tammikuussa Tuanzebe ja Anthony Martial joutuivat samanlaisen herjan kohteeksi, kun Manchester United kärsi yllättävän kotitappion sarjajumbo Sheffield Unitedille. Myöhemmin Marcus Rashford paljasti saaneensa rasistisia viestejä maalittoman Arsenal-tasapelin jälkeen.

Useat seurat Unitedin lisäksi, kuten Chelsea, ovat tapahtumien myötä vaatineet sosiaalisen median yrityksiä taklaamaan ongelman omilta alustoiltaan. Myös Britannian hallitus on uhannut rankaista yrityksiä jopa ”miljardien puntien” sakoilla, jos muutosta ei tapahdu.

Chelsean keskuspuolustaja Antonio Rüdiger, joka on joutunut myös rasististen solvausten kohteeksi sosiaalisessa mediassa, ei usko yritysten välittävän loukkaavien tilien hiljentämisestä tai poistamisesta.

– Ollakseni täysin rehellinen, en luota näihin some-juttuihin. Päivän päätteeksi, mitä enemmän ihmisiä luo oman tilinsä, sitä enemmän yritykset saavat rahaa, Rüdiger kertoi aiemmin tällä viikolla Daily Mailille.

[readmore from=Rasismi]

– Joten minä itse en usko näiden ihmisten (some-yritysten päättäjien) välittävän. Rahalla on voimaa. He välittävät vain rahasta, eikä millään muulla tunnu olevan väliä. On hankala uskoa, että tähän olisi tulossa muutosta.

– Totta kai nämä viestit ja solvaukset vaikuttavat, ja tunnen myötätuntoa heikoimpia kohtaan. Ne vaikuttavat minuunkin, mutta itse en vain näe näitä ihmisiä normaaleja. He ovat tyhmiä.

Lähteet: BBC, Goal