Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy on valmis odottamaan kauden loppuun saakka, ennen kuin hän tekee päätöksen José Mourinhon kohtalosta joukkueen managerina, ESPN uutisoi.

Potkupuheet Mourinhon ympärillä ovat voimistuneet mediassa Tottenhamin viimeaikaisten tulosten seurauksena. Joukkue on hävinnyt edellisestä viidestä sarjaottelustaan neljä peliä ja valahtanut Valioliigan sarjataulukossa yhdeksänneksi.

ESPN:n saamien tietojen mukaan Mourinhon erottaminen maksaisi Tottenhamille kuitenkin noin 30 miljoonaa puntaa (noin 35 miljoonaa euroa), sillä vuoteen 2023 ulottuva sopimus ei sisällä minkäänlaista irtisanomislauseketta.

Rahalla on merkittävä vaikutus Levyn kärsivällisyyteen, mutta lähteen mukaan myös toinen seikka suo 58-vuotiaalle portugalilaiselle lisäaikaa Tottenhamin päävalmentajana.

Päätös siirtää Englannin Liigacupin loppuottelua helmikuulta huhtikuuhun on epähuomiossa auttanut Mourinhoa, sillä Tottenhamin seurajohdolla on kova luotto hänen vahvaan finaalisaldoonsa.

[readmore from=Jose-Mourinho]

Tottenham ei ole voittanut yhtäkään pokaalia sitten vuoden 2008 ja näkee Mourinhon yhä oikeana miehenä korpivaelluksen päättämiseksi. Kautta on kuitenkin vielä senkin jälkeen paljon pelaamatta, eikä pelkkä Liigacup välttämättä riitä potkujen välttämiseksi.

Mourinho voitti Eurooppa-liigan neljä vuotta sitten Manchester Unitedin kanssa, mikä varmisti sille samalla paikan seuraavan kauden Mestarien liigasta. ESPN:n mukaan Levy toivoo Mourinholta nyt samanlaista saavutusta Tottenhamin peräsimessä, jos lontoolaisseura jää Valioliigan sarjataulukossa TOP4:n ulkopuolelle.