Valioliigan kaudenalustunnelmien suurimpia puheenaiheita on se, kuinka Tottenhamin pitkäaikainen keulakuva ja Valioliigan kolminkertainen maalikuningas Harry Kane jätti saapumatta Spursin maanantaisiin harjoituksiin. Kanen kolmen viikon loma oli päättynyt, ja hänen piti ilmoittautua maanantaina harjoituskeskukseen korona- ja muita testejä varten.

28-vuotias Kane ei saapunut paikalle vielä tiistainakaan, joten kannanotto oli kiistaton. Vaikka Kanen uumoillaankin saapuvan paikalle viikonloppuna, aikoo Tottenham sakottaa hyökkääjäänsä. Merkit viittaavat välirikkoon ja siihen, että Kane haluaisi pakottaa siirtonsa läpi. Hänen on huhuttu haluavan Manchester Cityyn.

Kanen sopimusta Tottenhamin kanssa on jäljellä vielä kolme vuotta, ja Tottenhamin julkinen kanta on ollut koko ajan, ettei sillä ole aikomusta Kanea myydä. Sky Sportsin asiantuntija Gary Neville arveleekin, että Kane ja Tottenham ovat ajautumassa pahemman kerran törmäyskurssille.

– Jos Harry Kanen piti ilmoittautua Tottenhamin treeneihin maanantaina, sitten hänen olisi pitänyt palata sinne. Ketään pelaajaa ei voi neuvoa lintsaamaan harjoituksista, Neville toteaa.

– Paikalle pitää tulla ja työt täytyy tehdä. Olen kuitenkin työskennellyt Harryn kanssa enkä keksi ketään ammattimaisempaa jalkapalloilijaa kuin hän. Hän tekee kaiken oikein, joten hänen täytyy olla todella harmissaan. Jotain ikävää on tapahtunut, jotta hän on päättänyt tehdä noin.

Oli päätöksen takana sitten mitä tahansa, ei se Nevillen mielestä oikeuta lintsaamaan harjoituksista. Se on hänen mukaansa epäkunnioittavaa myös joukkuetovereita kohtaan.

– On selvää, että osapuolet ovat nyt törmäyskurssilla. He olivat törmäyskurssilla jo viime kauden lopulla, mutta nyt Kane on haastanut (seuran puheenjohtaja) Daniel Levyn. Monet eivät tee niin, eikä moni selviä tilanteesta voittajana, mutta tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitä seuroja tähän liittyy.

Neville uskoo vakaasti, että saagaan liittyy ainakin Manchester City. Hänen näkemyksensä on, että City on tehnyt Tottenhamille pelaajasta tarjouksen, joka on Kanen mielestä riittävän suuri, mutta Daniel Levyn mielestä ei.

– Toivottavasti he pääsevät kompromissiin, mutta nähtäväksi jää, käykö niin. Jos kompromissiin ei päästä, asiat voivat mennä likaisiksi tulevina viikkoina, sillä Harry selkeästi haluaa lähteä. Siitä ei ole epäilystäkään – sen näkee nyt jokainen.

– Harry ei tekisi näin, ellei jokin olisi mennyt pahasti pieleen kulissien takana. Tämä on iso ratkaisu. Mikään ei ole isompaa kuin se, että Englannin kapteeni ei ilmesty joukkueensa harjoituksiin, Neville alleviivaa.

Manchester Unitedin ex-pelaaja Neville toivoo Kanelta nyt ryhtiliikettä.

– Harryn täytyy palata nopeasti hölkkäämään kentälle pelikaveriensa kanssa. Niin paljon kuin hän haluaakin lähteä ja niin turhautunut kuin hän päätöstentekijään onkin, hänen täytyy palata joukkuetoveriensa luo.

– He ovat ammattilaisia, jotka seuraavat hänen esimerkkiään. Hän on massiivinen ikoni seurassa ja koko maassa, joten hänen täytyy palata ryhmään nopeasti.

[readmore from=Harry-Kane]

Sky Sportsin asiantuntija Dharmesh Sheth spekuloi siitä, mikä Kanen turhautumisen on voinut aiheuttaa.

– Monet viittaavat kintaalla herrasmiessopimuksille, mutta ajatellaan esimerkkinä, että sellainen olisi Daniel Levyn ja Kanen välillä. Kuvitellaan, että Levy on sanonut hänelle: ”Anna meille vielä yksi vuosi, ja jos joku tarjoaa sinusta ensi kesänä 100 miljoonaa puntaa, päästämme sinut lähtemään”.

– Jos niin olisi käynyt, Kane pitäisi sitä sanojen syömisenä. Lakkoilun täytyy olla viimeinen keino. Jotain on täytynyt tapahtua taustalla, jotta Kane turvautui siihen, Sheth arvelee.