West Hamin ranskalaistoppari Kurt Zouman nimi pyörii harvemmin otsikoissa, mutta kuluvan viikon aikana on tapahtunut poikkeus – tosin kaikkea muuta kuin positiivisessa mielessä.

Tiistaina sosiaalisessa mediassa lähti kiertämään tyrmistyttävä video, jossa Zouma rääkkää kissaansa muun muassa potkilla ja lyömällä tätä.

Kohun keskelle joutunut Zouma pelasi kaikesta huolimatta vielä samana iltana West Hamin ja Watfordin välisessä valioliigaottelussa. Yleisö teki ottelun aikana hyvin selväksi sen, mitä mieltä he olivat Zouman teoista.

Keskiviikon aikana tapahtui paljon. Hyväntekeväisyysjärjestö RSPCA kävi hakemassa Zouman kissat ”turvaan ja hoitoon”, ja West Ham lätkäisi pelaajalleen sakon, jonka suuruus on lehtitietojen mukaan 250 000 puntaa.

Eikä se siihen jäänyt. Keskiviikkoiltana Adidas julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi lopettaneensa yhteistyönsä Zouman kanssa.

Monien mielestä eläinrääkkäykseen syyllistyneen Zouman tulisi saada vieläkin kovempi rangaistus teoistaan. On ehdotettu, että West Hamin tulisi irtisanoa Zouman sopimus.

West Hamin kärkipelaaja Michail Antonio ei sulata näitä puheita. Antonio vertaa tapausta rasismiin, josta rangaistukset ovat olleet vähäisiä. Rivien välistä voi lukea, että Antonio pitää rasismia vakavampana asiana kuin joukkuekaverinsa tekoja.

– Minulla on sinulle kysymys. Onko se, mitä hän on tehnyt, pahempaa kuin rasismi? Antonio kysyi toimittajalta.

[readmore from=Kurt-Zouma]

– En hyväksy asiaa, mitä hän on tehnyt. En ole ollenkaan samaa mieltä hänen tekemisistään. Mutta on ihmisiä, jotka ovat jääneet kiinni rasismista ja tuomittu siitä, ja he ovat pelanneet jalkapalloa sen jälkeen.

– He saivat rangaistuksen, kahdeksan pelin rangaistuksen tai jotain sellaista. Ja nyt ihmiset vaativat nyt hänen [Zouman] irtisanomista ja toimeentulon menettämistä.

– Sen takia minun on kysyttävä tämä kysymys kaikilta. Onko se, mitä hän on tehnyt, pahempaa kuin se, mitä rasismista tuomitut ovat tehneet?