Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel kiitteli puolustaja Trevoh Chalobahin sinnikkyyttä liigacupin finaalissa Liverpoolia vastaan.

Tuchelin ryhmä hävisi Liverpoolille sunnuntaina Wembleyllä pelatussa loppuottelussa. Peli oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen lukemissa 0-0, joten voittaja selvitettiin rangaistuspotkukilpailulla. Kaikki muut vetäjät onnistuivat paitsi 22. vuorolla laukonut Chelsean maalivahti Kepa Arrizabalaga, jonka kuti karkasi reippaasti maalin yli.

Chalobah, 22, pelasi täydet minuutit lontoolaisten puolustuslinjassa, mutta hän koki kovia toisella puoliajalla kaksinkamppailutilanteessa Liverpoolin Naby Keïtaa vastaan. Kummatkin pelaajat ryntäsivät tilanteeseen kovaa vauhtia, ja Keïta osui nappulat edellä Chalobahin nivuseen. Kortteja tilanteesta ei jaettu.

Tuchelin mukaan Chalobah huusi tuskasta, kun häntä paikkailtiin ottelun jälkeen pukuhuoneessa.

– En voinut uskoa, mitä näin ottelun jälkeen, Tuchel totesi Goalin mukaan.

– Pukuhuoneessamme tehtiin kirjaimellisesti leikkaus, enkä vitsaile. Häntä ommeltiin. En voinut uskoa sitä. Kuulin vain hänen huutavan, kun hänelle laitettiin tikkejä. Se näytti kamalalta.

– En voinut uskoa, että hän pelaisi enää minuuttiakaan sellaisen vamman kanssa, mutta hän pelasi ottelun loppuun ja onnistui rangaistuspotkussaan. Sanoisin, että hän on osoittanut munaa, mutta se olisi väärin, mutta hän oli todella rohkea. Täysi kunnia hänelle.

– [Se oli] hyvin lähellä hänen [sukukalleuksiaan]… Siitä ei saanut katsettaan irti. Se (haava) oli auki ja se piti sulkea. Hän oli erittäin vahva ja hänellä on minun täysi kunnioitukseni.

Voit katsoa Liverpoolin ja Chelsean rangaistuspotkukilpailun rangaistushetket Viaplayn videosta alta.