Liverpool voitti keskiviikkoiltana Arsenalin Emirates Stadiumilla 2-0-lukemin ja nousi jo pisteen päähän sarjakärki Manchester Citystä.

Ottelun avausjaksolla ei nähty ihmeellisyyksiä. Kumpikin joukkue pelasi varovaisesti ja maalipaikat olivat vähissä.

Ensimmäisen puoliajan aikana nähtiin ainoastaan yksi laukaus maalia kohti, ja maaliodottamaa joukkueet loivat yhteensä ainoastaan 0.28 maalin verran – se kertoo paljon jakson viihdearvosta. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Corners: 0-4

Toinen puoliaika oli huomattavasti avausjaksoa viihdyttävämpi – etenkin ensimmäisen vartin osalta.

Arsenal aloitti jakson todella vahvasti. Heti ensiminuuteilla Gabriel Martinelli piti Liverpool-puolustusta pilkkanaan, mutta upea yksilösuoritus ei muuttanut tilannetta tulostaululla.

Vain hetkeä myöhemmin Thiago syötti pallon huolimattomasti alaspäin ja Alexandre Lacazette pääsi nokikkain Alissonin kanssa. Tästäkin tilanteesta Liverpool selvisi kuitenkin ilman takaiskumaalia.

Arsenal sai kylmää vettä niskaansa kesken hallintajaksonsa. Thiago vapautti syötöllään Diogo Jotan vasemmalta laidalta puolittaiseen läpiajoon, ja portugalilainen laukoi pallon pienestä kulmasta ohi Aaron Ramsdalen. 0-1. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Arsenal have never kept a Premier League clean sheet against Liverpool since Jürgen Klopp took charge of the Reds. 😬

Arsenal lamaantui Liverpoolin maalista täysin. Vierasjoukkue otti pelin hallintaansa ja tuplasi johtonsa vain seitsemän minuuttia myöhemmin.

Andy Robertsonin syöttö tavoitti maalin edustalta Roberto Firminon, joka siirsi pelivälineen ohi Ramsdalen. 0-2. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

9 - Despite not scoring in this fixture since 2018, Roberto Firmino has now scored nine goals against Arsenal in all competitions, more than versus any other opponent since joining @LFC. Knack.

Liverpool puolusti johtoasemaansa mallikkaasti. Viimeisen puolituntisen aikana Arsenal sai aikaiseksi ainoastaan kaksi laukausta, jotka kumpikin suuntautuivat ohi maalin. Toisessakaan päässä ei lisämaaleja nähty, joten loppulukemat kirjattiin numeroin 0-2.

Liverpool on ollut Arsenalille todellinen peikko viime vuosien aikana. Mikel Artetan miehistö on jäänyt jo peräti kuudessa peräkkäisessä keskinäisessä kamppailussa maaleitta. Maaliton putki on kestänyt kaiken kaikkiaan 605 minuuttia.

Keskiviikkoillan toisessa valioliigakamppailussa Tottenham kaatoi Brightonin Amex Stadiumilla 2-0-lukemin. Tottenhamin maaleista vastasivat Cristian Romero sekä Harry Kane.