Valioliigassa pelataan tiistai-iltana North West Derby, jossa kohtaavat tietysti Liverpool ja Manchester United. Ottelu pelataan Anfiledilla, ja peli käynnistyy kello 22 Suomen aikaa.

Liverpoolin ja Manchester Unitedin välinen kamppailu on yksi Englannin suurimmista derbyistä, vaikka viime vuosina Unitedin vaikeudet ovat syöneet ottelun painoarvoa. Joka tapauksessa kyseessä on yhä todellinen verivihollisten taistelu.

Panokset ovat tiistaina myös kohdillaan. Liverpool ajaa takaa Manchester Cityä Valioliigan mestaruustaistelussa. Man Utd sen sijaan kisaa vielä pääsystä neljän parhaan joukkoon ja sen myötä ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Liverpool lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mistä kertoo jo joukkueiden kuntopuntaritkin.

Tuoreessa muistissa on myös kauden aiempi kohtaaminen viime lokakuulta. Man United sai todellisen turpasaunan kotikentällään Old Traffordilla. Liverpool murjoi Unitedin maanrakoon maalein 5-0.

Kuntopuntari

Kauden aiempi kohtaaminen:

Liverpool: V, T, T, V, V

 • 16.4. Man City – Liverpool 1–2 (FA Cup)
 • 13.4. Liverpool – Benfica 3–3 (Mestarien liiga)
 • 10.4. Man City – Liverpool 1–1 (Valioliiga)
 • 5.4. Benfica – Liverpool 1–3 (Mestarien liiga)
 • 2.4. Liverpool – Watford 2–0 (Valioliiga)

Manchester United: V, H, T, H, V

 • 16.4. Man Utd – Norwich 2–3 (Valioliiga)
 • 9.4. Everton – Man Utd 1–0 (Valioliiga)
 • 2.4. Man Utd – Leicester 1–1 (Valioliiga)
 • 15.3. Man Utd – Atlético Madrid 0–1 (Mestarien liiga)
 • 12.3. Man Utd – Tottenham 3–2 (Valioliiga)

Poissaolijat

Liverpool:

 • Ei poissaoloja

Manchester United:

 • Edinson Cavani
 • Fred
 • Scott McTominay
 • Luke Shaw
 • Raphaël Varane

Arvioidut avauskokoonpanot

Liverpool

Jürgen Kloppin tilanne on ihanteellinen ottelun alla. Hän pääsee valitsemaan parhaan miehistönsä kentälle, sillä yksikään pelaaja ei ole loukkaantunut. Toki Liverpoolin pelaajat ovat olleet kovalla kuormituksella. Tiistain United-peli on Liverpoolille peräti kolmas ottelu alle viikkoon.

Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Keita; Salah, Jota, Firmino.

Manchester United

Unitedin väliaikaismanageri Ralf Rangnick kertoi ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa, että Bruno Fernandes on pelikunnossa Liverpoolia vastaan autokolarista huolimatta. Cristiano Ronaldo on varmuudella sivussa kohtaamansa perhetragedian vuoksi. Ronaldon poika kuoli synnytyksen yhteydessä.

De Gea; Dalot, Maguire, Lindelof, Telles; Fernandes, Matic, Pogba; Elanga, Sancho; Rashford.

Valmentajien kommentit

Jürgen Klopp, Liverpool

Liverpoolin kilpailu- ja kokoonpanotilanne on ihanteellinen tällä hetkellä.

– Viikonloppuna osa pelaajista eivät olleet kokoonpanossa, eivätkä he ole kokoonpanossa myöskään Unitedia vastaan. He ovat silti erittäin hyvässä kunnossa.

– Siinä pitää miettiä tarkkaan peluutusta ja mikä olisi paras mahdollinen formaatio. Meidän täytyy miettiä tähän saakka ollutta intensiteettiä, kuka on pelannut mitenkä usein ja tällaisia asioita. Meillä ei ole ollut liian usein tällainen tilanne.

– Yleensä olemme tässä vaiheessa kautta jo kolmella pyörällä ja yritämme jotenkin vain selvitä, joten toivottavasti joudumme tekemään tällaisia ratkaisuja koko loppukauden ajan, Klopp sanoi.

Ralf Rangnick, Manchester United

Manchester Unitedilla on kasvojen pesun paikka, sillä lokakuussa pelattu edellinen kohtaaminen oli suorastaan painajaismainen. Rangnick ei vielä silloin ollut Unitedin komennossa.

– Jos häviät 0-5 kotikentällä ja olet jo tauolla häviöllä 0-4, niin jotain on pitänyt mennä pahasti vikaan. Muistelen, että silloin taisi vielä olla kaikki pelaajat käytettävissä. Meidän täytyy näyttää sitoutuneisuutta, meidän pitää olla vahvasti läsnä kentällä ja aggressiivisia.

– Meidän selkeä tavoitteemme on voittaa ottelu. Tiedostamme toki, että pelaamme huippujoukkuetta vastaan ja meidän pitää esiintyä parhaalla tasollamme ilman palloa ja pallon kanssa. Uskon, että pystymme siihen. Olen melko varma, että pelaajat haluavat näyttää, heillä oli hyvät harjoitukset tänään (maanantaina). Se on ihan sama, mitä minä tässä puhun, on pelaajien tehtävä osoittaa vahvaa sitoutumista kentällä, Rangnick sanoi.

Televisiointi

Liverpool – Manchester United on katsottavissa tiistaina maksulliselta V Sport 2 Suomi -kanavalta sekä maksullisesta suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta. Ottelu käynnistyy kello 22 Suomen aikaa.

Ottelun selostaa Mikko Innanen ja ottelun yhteydessä nähdään myös suomenkielinen studio-osuus, joka käynnistyy kello 21.30 Suomen aikaa. Studiossa juontajana on Tuomas Tahvanainen ja asiantuntijoina nähdään Pasi Rautiainen ja Jussi Jääskeläinen.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.