Newcastlen laitapuolustaja Kieran Trippier uskoo, että seuralta voi mennä viisi tai kuusi vuotta nousta Valioliigan kärkijoukkueiden rinnalle.

Magpies nousi viime syksynä maailman varakkaimpien seurojen joukkoon, kun se siirtyi 305 miljoonan punnan kaupassa Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun.

Trippier, 31 oli yksi Newcastlen ensimmäisistä tähtihankinnoista. Englannin maajoukkuepuolustaja jätti tammikuussa La Ligan ja Atlético Madridin taakseen ja siirtyi Newcastleen 15 miljoonalla eurolla.

Newcastle on uuden päävalmentajansa Eddie Howen ja vahvistustensa avulla noussut Valioliigan putoamistaistosta turvallisen tuntuiseen keskikastiin, ja se on ollut tämän vuoden puolella yksi sarjan kovavireisimmistä joukkueista.

Trippierin mukaan joukkueen nostaminen Valioliigan huipulle vaatii kuitenkin runsaasti aikaa, vaikka resurssit ovatkin huippuluokkaa. Hän käytti esimerkkinä entistä seuraansa Manchester Cityä, joka on vuodesta 2008 alkaen ollut Abu Dhabi United Groupin omistuksessa.

– Olin Man Cityssä, kun heidän omistajavaihdoksensa tapahtui ja minun oli lähdettävä muualle päästäkseni pelaamaan, kommentoi Trippier Newcastle Chroniclelle.

– Voi katsoa sitä, miten Manchester City on toiminut, ja kaikki katsovat nyt Newcastlea.

– Kuten sanoin tänne tullessani, se ei tapahdu yhdessä yössä. Se voi viedä viisi tai kuusi vuotta, ja kaikkien on oltava maltillisia, mutta he (seurajohto) ottavat oikeita askelia. Muutakaan ei voi tehdä, ei voi vain räjäyttää pottia kertaheitolla.

– On otettava oikeita askelia seuran eteenpäin viemiseksi, ja sitä Newcastle tekeekin.