Liverpool vahvisti tiistaina hankkineensa Darwin Núñezin Benficasta.

Liverpool maksoi hänestä noin 80 miljoonaa euroa. Hyökkääjän siirtosumma voi kasvaa aina sataan miljoonaan euroon asti, jos sopimuspykälät täyttyvät.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp otti kantaa Núñezin hankintaan seuran verkkosivuilla.

– Tämä on todellinen loistouutinen. Olen hyvin kiitollinen kaikille seurassa, jotka mahdollistivat tämän. Olemme näyttäneet päättäväisyyttä ja kunnianhimoa. Darwin on loistava pelaaja. Hän on jo valmiiksi todella hyvä, mutta hänellä on niin paljon potentiaalia kehittyä entistä paremmaksi. Siksi tämä on niin jännittävä hankinta. Hän on nuori, kunnianhimoinen ja halukas kehittämään itseään. Hän uskoo projektiimme ja etsimme juuri Darwinin tapaista pelaajaa joukkueeseemme.

Klopp kertoi, miksi Núñez sopii hienosti Liverpooliin.

– Hän on yhtä innoissaan meistä kuin me olemme hänestä. Se tekee tästä hienon suhteen, kun molemmat osapuolet arvostavat toisen vahvuuksia. Darwinin mielestä me sovimme hänelle ja meidän mielestä hän sopii meille. Darwinilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet, joita etsimme. Hän osaa rytmittää peliä, tuoda kentälle energiaa ja luoda uhkaa niin keskellä kuin laidallakin. Darwin on aggressiivinen ja dynaaminen liikkeissään.

– Hän ei pelkää pelatessaan. Puhumme voimakkaasta pelaajasta ja tiedän, että hän saa kannattajamme innokkaiksi.