Arsenalin toppari William Saliba sanoo, että hän on valmis taistelemaan paikasta Tykkimiesten avauskentällisessä.

Saliba, 21, on ollut Arsenalin pelaaja kesästä 2019 lähtien, mutta hän ei ole vieläkään debytoinut lontoolaisten ykkösmiehistössä, vaikka häntä pidetään yhtenä Ranskan suurimmista lupauksista.

Nuori puolustaja on kierrellyt viime vuodet lainapesteillä kotimaassaan, jossa hänet valittiin päättyneellä kaudella Liogue 1:n tähdistökentälliseen ja kauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Saliba myös kellotti itselleen suurimmat peliminuutit koko Marseillen joukkueesta.

Saliban tulevaisuudella on spekuloitu paljon, kun nuorukaista ei ole näkynyt Arsenalin paidassa, mutta nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että hän kuuluu manageri Mikel Artetan suunnitelmiin.

– Suunnitelmani on taistella [avauksen paikasta] ja taistella joukkueen kanssa, voittaa mahdollisimman paljon ja kehittyä lisää. Tuntuu hyvältä olla takaisin ja aloittaa harjoituskausi Arsenalin kanssa, kommentoi Saliba Goalin mukaan.

– Lainalla ollessani katsoin jokaisen Arsenalin ottelun, koska osa pelaajistamme ei ollut täällä silloin, kun minä olin viimeksi täällä. Katsoin ne ottelut nähdäkseni, miten he pelaavat, jotta minun olisi palatessani helpompi pelata heidän kanssa, joita en tuntenut entuudestaan.

Arteta kuvaili harjoitusottelun yhteydessä Salibaa lehdistölle ”kunnon lahjakkuudeksi”.

– Hän on suunnitelmissani. Emme voi taata kenellekään tässä joukkueessa edustusjoukkuejalkapalloa, sitä voi kysyä keneltä tahansa.

– Sen voimme taata, että ne pelaajat, joiden todella uskomme vievän meidät seuraavalle tasolle, tulevat saamaan paljon minuutteja.

– Hän on kunnon lahjakkuus ja hän osoitti viime kaudella, mihin hän pystyy, mutta jalkapallossa kyse on siitä, mitä joku tekee huomenna. Sillä ei ole väliä, mitä joku teki kolme kuukautta tai kuukausi sitten. Vain huomisella on väliä, ja hän tulee saamaan näytönpaikkansa.