Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka on seuran omien kannattajien hampaissa edelleen useasti – vaihtelevan painoarvon omaavin syin. Sveitsin maajoukkuepelurin taannoinen kiukuttelu on monen mielessä edelleen, vaikka vettä on Thamesissa virrannut enemmän kuin lageria Tollingtonissa sitten vuoden 2019.

Mikel Artetan ehdottomiin luottohahmoihin kuuluva Xhaka elää jalkapalloa tunteella, ja se näkyy – osittain – myös yleisölle.

All Or Nothing -dokumenttisarjaa promotoitaessa 29-vuotias kertoo halunneensa avata suorempaa linjaa kannattajien suuntaan.

– Ihmiset, jotka eivät näe meitä harjoituksissa, eivät tiedä miten kovaa työskentelemme. He näkevät vain 90 minuuttia kerrallaan, ja jokaisella on sekä hyvät että huonot päivänsä. Kysyin seuralta, miksi emme voisi päästää kannattajia seuraamaan treenejä vaikka kerran viikossa?

– Emme me ole täällä tuhlaamassa aikaa, vaan välitämme asioista enemmän kuin ihmiset uskovat. Minä tai Aaron Ramsdale esimerkiksi, emme pysty nukkumaan hävityn ottelun jälkeen. Siksi on tuskallista kuulla puheita siitä, miten ei ole yrittänyt täysillä, antanut kaikkeaan joukkueelle tai muuta sellaista. Se on täyttä p*skaa.

Ajatusta ainakin jossain määrin avoimista harjoituksista ei ole ainakaan vielä saatu toteutettua.

– Englannissa on vaikeaa saada kannattajat harjoituskentän laidalle, Xhaka sanoo The Athleticin mukaan.

– Saksassa asiat ovat toisin, heitä on paikalla tuhansia, ja he tulevat sinne päivästä toiseen.

Arsenal kohtaa launtaina Bournemouthin vieraskentällä.

Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.