Kesän siirtoikkuna sulkeutui torstain ja perjantain välisenä yönä.

Valioliigaseurojen yhteenlaskettu nettokulutus oli peräti 1,3 miljardia euroa. Summa on suorastaan valtava varsinkin verrattaessa muihin Euroopan huippusarjoihin.

Toiseksi suurin nettokulutus oli Espanjan La Ligassa, mutta siellä nettokulutus jäi 55 miljoonaan euroon. Valioliigaseurat käyttivät siten noin 24 kertaa enemmän rahaa kuin La Liga -seurat. Nettokulutuksessa mukaan on laskettu niin hankinnat kuin pelaajamyynnit.

Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti toivoo sarjojen välisten erojen kapenevan tulevaisuudessa. Se ei ole tosin suinkaan yksinkertaisesti toteutettavissa.

– En tiedä, milloin tämä loppuu. Jokaisen sarjan tavoite on päästä lähelle Valioliigaa parantamalla pelin tasoa, rakentamalla uusia stadioneita ja vähentämällä väkivaltaa.

– Valioliiga on karannut kauas muilta TV-oikeuksien myynnin myötä. He ovat voittaneet kilpailussa muut sarjat. Siellä peleissä on hyvä meininki, väkivaltaa ei ole missään ja stadionit ovat aina täynnä. Heillä on etulyöntiasema ja meidän muiden tavoite on parantaa kaikilla osa-alueilla.